Zemřel zpěvák Miroslav Žbirka
Miroslav Žbirka. FOTO: David Sedlecký – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, commons.wikimedia.org

Zemřel zpěvák Miroslav Žbirka

10. 11. 2021

Fantastický muzikant, hudební skladatel a zpěvák Miroslav Žbirka zvaný Meky zemřel. O jeho úmrtí informovala slovenská média, kterým smutnou zprávu potvrdil Žbirkův PR manažer Rado Messa.

hudba osobnosti zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milous Veleba
Jsem hudbou jinde, ale Meky byl velkým hráčem na tom našem malém písečku. Díky Miro :-)
Dana Puchalská
Ano,je to smutné.
Lenka Kočandrlová
Mě domácí zpěváci a skupiny nikdy příliš nezajímali.Vzpomínám si,že píseň Biely kvet bývala mezi námi doprovázena nemravnými posuňky a posunutým významem.Ve srovnání s jinými měl M. Ž. rozhodně vysokou úroveň , neměl manýry a nebyl namyšlený.
Granda Nekonata
díky za hezký článek
Danka Rotyková
Milý, inteligentní, galantní .... do takové skupiny Meki Žbirka patřil. Škoda, že ty nejmilejší ztrácíme příliš brzy. Za totality jsme si jako mladé holky často kladly otázku, proč nežil s maminkou v Anglii. Samozřejmě jsme neznaly důvod, to nás omlouvá, viděly jsme v něm druhého J. Lenona.
Jana Šenbergerová
Děkuji za rozhovor a věřím, že jednou dopíše všechny písničky, které teď napsat nestihl a setká se s těmi, které měl rád. To mu z celého srdce přeji.
Marie Doušová
Škoda , odešel, ale zanechal po sobě hodně krásných písní ,které budou stále žít .Čest jeho památce.
Helena Přibilová
Je mi smutno z odchodu zpěváka, jehož písně doprovázely moje dětství a mládí.
Jana Kollinová
Do každé písně M. Žbirka dal kus sebe. S potěšením jsem jeho písně poslouchala a vyhledávala. Skromný, nadaný a geniální svojí tvorbou. Byl to srdcař v pravém slova smyslu tohoto označení. Děkuji za to, že tu byl a bude ve svých písních.
Lenka Hradecká
Děkuji za krásné písničky, je mi smutno.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%