Více než modelky ho baví dámy s vráskami. Fotograf Adolf Horsinka portrétuje staré lidi
Fotograf Adolf Horsinka. FOTO: Soňa Zapletalová

Více než modelky ho baví dámy s vráskami. Fotograf Adolf Horsinka portrétuje staré lidi

17. 11. 2021

Kdo by se chtěl dívat na starou bábu? To jste měl přijít, když mi bylo dvacet. Ne, já nechci… Tyto věty slyší fotograf Adolf Horsinka často. Více než mladé modelky ho totiž zajímají tváře, které mají vrásky, a oči, v nichž jsou vepsaná dlouhá léta radostí i trápení.

fotografování rozhovor
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
NO nevím,dnes mnoho žen ani ve vyšším věku jako stařeny nevypadají.
Soňa Prachfeldová
Mám radost, že se věnuje čas a umění i starším lidem, ze kterých mluví jejich život , jaký prožili. Na fotkách jsou krásní lidé.
Martin Vrba
Dnes existují programy na internetu, které podle vaší fotografie vytvoří vaši podobu za 10, 20, 30 let. Původně to bylo prý vynalezeno pro potřeby kriminalistiky. Pro pěkné každodenní hezké probuzení by mělo být vynalezeno konečně zrcadlo do koupelny, u kterého by si i rozespalý člověk (dědek) dokázal na jeho boku nahmatat kolečko, které by ho otáčením v koupelně vrátilo do minulosti v takové podobě, kde by se sám sobě ještě líbil a měl tak chuť prožít s elánem toho mladého věku celý den. V současné době při ranní hygieně, kterou už nepřeháním, protože se na sebe nevydržím dlouho dívat, tak pak po snídani raději ulehnu rychle ještě zpátky do pelechu, abych tomu krásnému novému dnu oslavujícímu krásu nedělal ostudu. Žádnou oblibu ve stařenách nemám, touto úchylkou netrpím, to se raději jen kouknu na chvilku na ten pořad, kde vystupují někde u moře v teplých krajích doslovní krasavci a krasavice. Nebo vyloženě na stránky pro dospělé. Ale na některých starších ženách obdivuji tu sílu, když to stárnutí zvládají s humorem a mám je chuť za to políbit. Tedy i s tím, že si je ve své fantazii dokážu představit, jaké byly jistě krásné za svého mládí a dokonce to uvěřím i těm, které jsem znal a jejich krásu jsem nikdy dříve neobjevil, ale ten jejich smysl pro humor mi umožní se vedle nich taky cítit lépe, tedy dokud nebude vynalezeno to zrcadlo, které mi bude lhát, že jsem stále ten nejkrásnější.:) :)
Lenka Kočandrlová
Já se taky nerada fotím,čím jsem starší,tím méně. Tak nějak je mi líto,že na té fotce už není vidět děvče jako květ,jak se uvnitř cítím,ale nějaká vrásčitá stará osoba,co mi skoro není podobná.....
Blanka Lazarová
Děkuji za pěkný článek k zamyšlení.
Dana Puchalská
Velice milý a pohodový rozhovor. Děkuju.
Danka Rotyková
Souhlasím s panem Horsinkou. Taky moc ráda pozoruji maminku a její oči, které vypráví. Naštěstí si pamatuji hodně z trablů, kterými prošla. Byla bych radši, kdybych tohle prožívala ve dne a ne v noci. Pak mám spánek přetrhaný a nejsem v pohodě. Ale duševně jsem s mamkou v pohodě, už tomu všemu rozumím a chápu.
Elena Valeriánová
Pan fotograf mi mluví z duše. Krásná slova a krásná práce. Já vím, že mé fotografie z pečovatelského domu jsou nedokonalé, ale i tak si myslím, že ta moje "práce" má význam.
Elena Valeriánová
Krásné portréty, článek jsem ještě nečetla a už se na něj těším.
Alena Švancarová
Pane Adolfe děkuji Vám za nás starší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%