Ilustrační foto: Pixabay
Kde domov můj
11. 11. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Štolbová
29.11.2021 11:37
Ahoj Hani, čtu až teď a docela jsi mě dostala, ale vlastně, i ti ostatní. Ten článek je přece o tobě a o tvém smutku a strachu ze samoty. Věřím, že jsi už moc dlouho sama a je ti z toho smutno, ale jen ty sama se musíš vzchopit a nařídit si nějakou malou radost. Tolik hezkých článků jsi napsala, takže máš i hezké vzpomínky. K těm se vracej a to nehezké si zakaž. Zase přijdou pěkné dny, vysvitne sluníčko a bude líp. Moc ráda bych se s tebou někdy viděla, určitě spolu něco vymyslíme. Jen co přestane ten hnusný kovid. Ozvu se ti, mám tě v přátelích. ♥
Hana Šimková
13.11.2021 09:27
Kdo z vás nikdy neslyšel o takových případech o kterých jsem psala, ať se přihlásí. Buďte rádi, že se vás to netýká. Ještě jednou zdůrazňuji, že vám to přeji a doufám, že moje omluva už bude stačit.
Zdenka Jírová
13.11.2021 00:26
Mám tři domovy : za prvé svou vlast, které si vážím a miluji ji, za druhé své rodiště, kam se ráda vracím a mám ho ráda a za třetí své město, ve kterém žiji téměř celý život. Nic z toho bych neměnila.
Daniela Řeřichová
12.11.2021 15:50
To je smutný text. Stává se. Každý máme jiné zkušenosti. Ale znám opačné situace, že lidé za velkou louží mají domov stále v Čechách, že se rodiče a děti o sebe starají a s důvěrou zůstávají ve svém milovaném domě. Pro mne je domovem tato zem ve chvílích radosti i bolesti. Tak to měli i moji předkové.
Irena Mertová
12.11.2021 13:37
Ráda se vracím podívat na místa rodiště a dřívějšího domova - nic falešného na tom nevidím. Ani naštěstí neznám ve svém blízkém okolí lidi, kteří by takový vztah, jak je uvedeno v článku, k domovu, vlasti a rodičům měli. ..
Jitka Hrůšová
12.11.2021 08:59
Také děkuji za Váš článek a myslím si, že píšete, jak cítíte, a nepřetvařujete se. Sama pocházím z dysfunkční rodiny, otec maminku a mne tyranizoval. Doma se nesmělo topit (teplota uvnitř se pohybovala okolo 11 stupňů Celsia), nesměla se pouštět voda, natož teplá, i jídlo bylo dost omezeno. S maminkou jsme zažily hlad, otec si naopak užíval života (exotické dovolené a dobré jídlo). To všechno se odehrávalo v 70. a 80. letech 20. století. Přesto maminka otce nikdy neopustila, nevěděla kam jít, její nízký plat pokryl jeho potřeby, on sám nepřispíval téměř na nic. Z tohoto tzv. domova jsem utekla do nejdříve. Dodnes se potýkám s těžkými psychickými i fyzickými následky. Teplo domova jsem nezažila a ani se k rodičům nikdy nevrátila.
Hana Rypáčková
12.11.2021 08:50
Myslím si o sobě, že jsem doma všude tam, kde si vybalím kufr . Ale teď ve stáří si domova vážím. Do pěti let jsem žila v domě, který ještě stojí v Hodkovičkách, ale kolem je vše jiné.. Tady, v domě o padesát metrů dál než jsem prožila dětství a mládí, bydlím od roku 1976 a tady domov mají i děti, když mne navštíví. A jí cítím, že je to pravý domov se vzpomínkami. Ale všude, kde jsem zanechala stopy, u babiček, na chatě a v chalupě, se stále cítím dobře. Děti mají své domovy, kde si je vytvořily se svými partnery a dětmi. A já se z toho raduji.
Miloslava Richterová
11.11.2021 20:43
Děkuji za Váš článek, ukazujete, že není vždy všechno růžové. Také znám bohužel ze svého okolí případy, kdy děti domek chtěly, ale starat se o nemocné rodiče nikoliv, i když oni jim láskyplný domov a pěkné dětství poskytli.
Prosím, nebuďme unáhlení ve svých soudech, vždyť autoři tu píší upřímně, jak to cítí.
Hana Šimková
11.11.2021 17:53
Já jsem si neuvědomila, že vás všech se to netýká. Tak než mě ukamenujete , tak se ještě jednou všem omlouvám a přeji, aby vám ten šťastný život nikdo nepokazil a ani já.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA