Výlet Íčkařů na Skalce. FOTO: Jan Raška
Místo nové sedačky výlet. Šedesátníci dávají přednost zážitkům před věcmi
8. 11. 2021Kdyby se měli rozhodnout, jestli si koupí nový nábytek nebo pojedou na poznávací zájezd, zvolí druhou variantu. Místo hmotných dárků si raději přejí zajímavý vzdělávací kurz nebo předplatné do divadla. Lidé si ve vyšším věku čím dál více váží toho, co prožijí, než toho, co nahromadí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
16.11.2021 08:35
:-) :-) Takže copak?... Arbitr, guru a spiritus agens webu i60 nakázal bobříka mlčení vážně? Předpokládám, že zmíněný anonymní průzkum obsahoval test věrohodnosti odpovědí... Výborně? :-) :-)
Jiří Dostal
10.11.2021 04:27
:-) Vyhodnocení testu je na Nobelovu cenu, fenomenální je zvláště lži-skóre. :-)
Oldřich Čepelka
9.11.2021 22:00
Hofmanová jako vždy věc trefně popíše a vzbudí velkou diskusi. Výborně! V letošním anonymním průzkumu, kterého se zúčastnilo 2031 lidí ve věku 60 a více, 57% napsalo, že se rozhodně těší na každý příští den a dalších 37%, že spíše ano než ne. Se svým životem je velmi nebo spíše spokojeno 88% lidí. Co chceme víc? Jde to dobře, život je krásný, umíme si ho užívat. A k tomu patří i prožitky. Koukáním do stropu z gauče nemůže nikoho učinit šťastným. (Škarohlídů a negativistů je menšina, ale někdy jsou víc vidět a slyšet…)
Hana Řezáčová
9.11.2021 19:23
Krátce po svatbě, bych si určitě vybrala sedačku, protože jsme neměli žádnou :-), taky postele, skříně, stůl a židle - rodina musela mít aspoň to základní ... Teď je to jiné, hezké zážitky jsou jistě cennější než nová sedačka, když stará stojí v obýváku a slouží ...
Soňa Prachfeldová
9.11.2021 17:53
Ráda se podívám někam,kde jsem ještě nebyla, ale nemusím organizované zájezdy, jsem raději na volné noze v přírodě.
Jiří Dostal
9.11.2021 17:12
:-) Povzbudivé, jako "tulák po hvězdách" dovedu ocenit nepřístupné... :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
9.11.2021 15:10
Zajímavý článek. Ve svém věku také ráda cestuji, bohužel covid moje aktivity hodně zbrzdil. Letoš jsem byla pouze na poznávačce krás Německa a místo moře jsem byla měsíc ve Fr.Lázních na rehabilitačním pobytu po operaci. Příští rok doufám, že bude příznivější - na jaře se chystám navštívit moji oblíbenou destinaci Gran Canarii. Dál se pak uvidí podle toho zda pominou některá omezení. Co se týče vybavení bytu tak sedačku mám starou cca 5 let a tak i ostatní vybavení bytu. Nejstarší je můj kocour Piškot - má už 13 let.
Hana Polednová
9.11.2021 13:43
Krásný článek i s fotkami z řevnického setkání. Mohu jen potvrdit, jak většina lidiček přede mnou. Zážitky a vzpomínky jsou pro mne prioritou. Cestovali jsme s dětmi stále za krásami naší země a později s manželem i do zahraničí na poznávací zájezdy. A poslední roky nevynechám ani jedno velké íčkařské setkání, i malá přátelská setkání s pár lidmi či ve dvou jsou velmi příjemná a milá. Od mlada jsem vyměňovala staré věci za nové pouze kvůli nefunkčnosti a to mi vydrželo dodnes.
Květuše Pinkasová
9.11.2021 10:32
Nádherný, nejen vzpomínkový článek a fota, nejen pro dnešní den, nejen sami ale i s Vámi, hlavně v tak důležitém ještě zdraví, se už asi všeho, díky Vám všem i Pepovi tolik nebojím a těším se na další chvilky štěstí, ve kdo ví jaké době, co nám bude ještě dovoleno...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA