Kdy je seniorský věk výhodou?
Úvodní foto: Pixabay, fotografie v textu: Vladislava Dejmková

Kdy je seniorský věk výhodou?

7. 11. 2021

Dlouho jsem váhala a přemýšlela, zda jsem schopná na toto téma něco napsat. S rostoucím věkem spíš vnímám jeho nevýhody. Fyzické síly postupně ubývají, do kopce už nevyběhnu tak jako za mlada a bez brýlí také nic nepřečtu.

Můj příběh Podzimní soutěžení 2021
Hodnocení:
(5.1 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Vlaďko, již při našem prvním osobním setkání v HK jsi mě přesvědčila o tom, že cokoliv děláš s chutí a radostí, tak je korunováno precizním výsledkem. Jen tak dál a hlavně bezbolestně a ve zdraví.
Vladislava Dejmková
Děkuji všem za milé komentáře. Jsem ráda, že v těch ručních pracích nejsem sama, mě to fakt občas baví a uklidňuje. Moje ženské spřízněné duše se dárkům tohoto typu nebrání.
Zdenka Jírová
Mluvíš mi z duše. Také nevydržím sedět a koukat na telku. Nejsem na tom s pohybem už nejlépe, ale alespoň krátkou vycházku dám. Mám ráda květiny, mám nyní alespoň balkon, kde si s nimi hraji. Mám radost, když nějakou vypiplám z nedochůdčete a ona se mi odmění květem. V zimě mám také ráda ruční práce. Fotografovat jsem začala až v s prvním mobilem.
Helena Přibilová
Paní Vlaďko, o tom, že jste činorodá a šikovná, vypovídají Vaše zajímavé články. Velmi dobře také ovládáte ruční práce, jak je patrné na přiložených fotografiích.
Hana Rypáčková
Když s podzimem přichází zklidnění a se zimou i ztišení, je to i v životě. Jako den když končí. Je třeba každý den naplnit činností, která je ovšem už většinou dobrovolná.
Petr Adámek
Lidi to berou jako samozřejmost, ale velká výhoda je, že mi chodí důchod a nemusím se třást, jestli mě nevyhodí z práce. A lidi se ke mně chovají slušně a v tramvaj mě pouštějí sednout. To taky není samozřejmost.
Martina Růžičková
při četní článku jsem cítila sympatie, protože také zatím mohu vnímat svůj počátek seniorských let také jako svobodu pro všechny činnosti, které mě baví a které mám ráda. Moje koníčky jsou také obdobné. Přeji tedy hodně zdraví a radosti z příjemně prožívaných dní. :-)
Eva Mužíková
Vlaďko, Ty jsi činorodý člověk. Tebe stáří jen tak nezaskočí. Mám ráda Tvé perfektně připravené články, dnes jsi poodhalila trochu více ze svých zálib a to je dobře. Já v poslední době nějak na íčku pokulhávám. Měla jsem všelijaké zdravotní problémy, skoro celý měsíc jezdím k mladým / řemeslníci/, tak ani nebyla nálada.
Soňa Prachfeldová
Vlaďko jsi tak činorodá a šikovná, pokračuj takhle až do 100 :-)
Jiří Dostal
:-) Můžu? Půvab tvořivé neposednosti jako benefit zdravého stárnutí. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%