Úvodní foto: Pixabay, fotografie v textu: Vladislava Dejmková
Kdy je seniorský věk výhodou?
7. 11. 2021Dlouho jsem váhala a přemýšlela, zda jsem schopná na toto téma něco napsat. S rostoucím věkem spíš vnímám jeho nevýhody. Fyzické síly postupně ubývají, do kopce už nevyběhnu tak jako za mlada a bez brýlí také nic nepřečtu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
14.11.2021 13:39
Vlaďko, již při našem prvním osobním setkání v HK jsi mě přesvědčila o tom, že cokoliv děláš s chutí a radostí, tak je korunováno precizním výsledkem. Jen tak dál a hlavně bezbolestně a ve zdraví.
Vladislava Dejmková
9.11.2021 06:24
Děkuji všem za milé komentáře. Jsem ráda, že v těch ručních pracích nejsem sama, mě to fakt občas baví a uklidňuje. Moje ženské spřízněné duše se dárkům tohoto typu nebrání.
Zdenka Jírová
8.11.2021 23:48
Mluvíš mi z duše. Také nevydržím sedět a koukat na telku. Nejsem na tom s pohybem už nejlépe, ale alespoň krátkou vycházku dám. Mám ráda květiny, mám nyní alespoň balkon, kde si s nimi hraji. Mám radost, když nějakou vypiplám z nedochůdčete a ona se mi odmění květem. V zimě mám také ráda ruční práce. Fotografovat jsem začala až v s prvním mobilem.
Helena Přibilová
8.11.2021 21:11
Paní Vlaďko, o tom, že jste činorodá a šikovná, vypovídají Vaše zajímavé články. Velmi dobře také ovládáte ruční práce, jak je patrné na přiložených fotografiích.
Hana Rypáčková
8.11.2021 17:05
Když s podzimem přichází zklidnění a se zimou i ztišení, je to i v životě. Jako den když končí. Je třeba každý den naplnit činností, která je ovšem už většinou dobrovolná.
Petr Adámek
8.11.2021 15:13
Lidi to berou jako samozřejmost, ale velká výhoda je, že mi chodí důchod a nemusím se třást, jestli mě nevyhodí z práce.
A lidi se ke mně chovají slušně a v tramvaj mě pouštějí sednout. To taky není samozřejmost.
Martina Růžičková
8.11.2021 12:41
při četní článku jsem cítila sympatie, protože také zatím mohu vnímat svůj počátek seniorských let také jako svobodu pro všechny činnosti, které mě baví a které mám ráda. Moje koníčky jsou také obdobné. Přeji tedy hodně zdraví a radosti z příjemně prožívaných dní. :-)
Eva Mužíková
8.11.2021 11:03
Vlaďko, Ty jsi činorodý člověk. Tebe stáří jen tak nezaskočí. Mám ráda Tvé perfektně připravené články, dnes jsi poodhalila trochu více ze svých zálib a to je dobře. Já v poslední době nějak na íčku pokulhávám. Měla jsem všelijaké zdravotní problémy, skoro celý měsíc jezdím k mladým / řemeslníci/, tak ani nebyla nálada.
Jiří Dostal
8.11.2021 10:01
:-) Můžu? Půvab tvořivé neposednosti jako benefit zdravého stárnutí. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA