Úvodní foto: pixabay
Když je věk výhodou
2. 11. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
2.11.2021 14:06
Líbí se mi taková zamyšlení. Naše podstata je stejná, ale naše prožívání lidství různé. :-) Nikdy jsem neměla potřebu slavit své narozeniny a nevidím důvod, proč bych to měla k stáru měnit. Přesto mi nic nebrání mít radost z toho, že jsem se dožila sedmdesátky. Můj otec, manžel a švagrové ne. Přišli o vnoučata, ale na druhou stranu mnohého byli ušetřeni. Brzy se začnu přibližovat k osmdesátce. Možná se jí dožiji, možná ne. To mě rozhodně netrápí. Mockrát jsem tu byla, mockrát se dožila a mockrát ne. A stejné je to s jakýmkoliv věkem. Někdy je výhodou a jindy ne. Přitom to zažijeme všichni, i když možná s různými pocity a zkušenostmi.
Jitka Hašková
2.11.2021 13:19
Věro, hezky jsi to napsala. Já jsem se jako dítě těšila, až budu plnoletá a nebudu muset poslouchat mámu na slovo. Já cítím jako výhodu své šediny. Takto jsem šedivá skoro od svých 40 let. V MHD mě pouštějí sednout, nedávno jsme nastoupily dvě starší ženy, ta druhá byla proti mě hodně vrásčitá, ale měla nabarvené vlasy, okamžitě vstal mladý muž a pustil mě sednout. Další volné místo nebylo a tu paní nikdo sednout nepustil.
Zuzana Pivcová
2.11.2021 13:01
Mockrát Ti, Věrko, děkuji, myslím, že už jsem Tě dost pochopila. Já jsem vnímala, i přes nedobré ekonomické poměry, tatínkovu nemoc a smrt, své dětství jako hezké. Změna nastala po "přesazení" na druhý konec Čech s nadcházející pubertou, kdy jsem se stala častým terčem posměchu. To už jsem chtěla být dospělá a úspěšná, začala jsem se hodně líčit ve snaze být přitažlivá. Kdysi mi jedna jasnovidka řekla, že tehdy jsem si nasadila masku a neodložila ji mnoho let. Dneska jsem taková, jak jsem si napsala na Profilu. Něco jsem dokázala, něco mi bylo zdánlivě k ničemu, něco neumím dodnes, ale je to tak správné. A přeji všem, aby se hodně spřátelili se svým věkem jako já.
Anna Potůčková
2.11.2021 11:52
Moc hezký článek a hlavně tak jak mnozí z nás to vidí a život prožili. I když stárneme, přesto se nějaké výhody najdou a není jich málo
Alena Švancarová
2.11.2021 11:45
Velmi hezké zamyšlení.Já bych mladá chtěla být ještě jednou,snažila bych se spousty věcí změnit a klidně zase zestárnout.
Jan Zelenka
2.11.2021 11:38
Věrko, vyjadřuješ přesně i moje pocity. jako dítě jsem uvažoval podobně. Toto je moc dobré téma na nejrůznější úvahy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA