Ilustrační foto: Ingimage
Po čtyřicítce se lidé cítí být mladší, než jsou ve skutečnosti
3. 11. 2021Žijeme v sebeklamu. Připadáme si mladší než lidé plus minus stejného věku. Není to ovšem neschopnost vyrovnat se stárnutím. Naopak, je to cesta, jak být ve vyšším věku optimističtí a spokojení.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Petr Adámek
9.10.2022 11:58
Za sebe to můžu potvrdit. Kolikrát si říkám "co to proboha dělám mez těmi bábami a dědky" a teprve v poslední době si uvědomuji, že jsem ve svých 82 letech stejný dědek jako oni.
Martin Vrba
7.11.2021 15:19
Po čtyřicítce se lidé cítí být mladší, než jsou ve skutečnosti a po osmdesátce jsou na tom ještě lépe, když se jich zeptáte, kolik jim je, tak vám někteří odpoví, že dvacet, protože už zase umí počítat jen do dvaceti. :)
Lenka Kočandrlová
6.11.2021 10:18
Hmmm,cítím se tak na 40,ale když se podívám do zrcadla,tak to vypadá tak na 60,a je mi 66....
Jiří Dostal
5.11.2021 09:30
:-) Poměřování je tak či onak součástí našeho života, pokud není člověk ostrov, ale - "Až se nebe rozpukne, až se hvězdy rozptýlí, až se moře rozlijí, až se hroby převrátí, pak pozná duše každá, co učinila zavčas a co zmeškala" Korán, takže zůstává optimismus, že když se cítíme oproti věku mladší, prospívá to zdraví,
přestože je to naopak - zdraví prospívá pocitům. :-)
Granda Nekonata
4.11.2021 09:19
Jsem rozpačitá, co dobrého si z článku odnést. Čekala jsem, že to bude i o tom, co pro sebe můžeme a máme udělat, abychom byli fit. Porovnávat se? Děkuji, to není nic pro mě. :-)
Věra Ježková
3.11.2021 20:25
V sebeklamu nežiju. Mladší než lidi plus mínus mého věku si nepřipadám; nevím, jak si připadají oni. Mentálně se cítím mladší, než je můj skutečný věk, fyzicky ho občas vnímám. Ovšem vlastně nevím, jak bych si měla připadat „správně“. Nijak se nad sebou nezamýšlím. Jak vypadají jiní lidé, mi je jedno. Domnívám se, že podobné průzkumy nejsou k ničemu.
Soňa Prachfeldová
3.11.2021 16:20
Cítím se jak se cítím, někdy šťastně a dobře, někdy hůře. Myslím, že na tom nejsem nejhůř, rozumím si s mladými i starými, ráda se hezky oblékám , podle situace. Nejdůležitější je, přestat se trápit malichernostmi a své tělo také občas hýčkat, ono za to rádo a dobře poděkuje.
Božena Vlasatá
3.11.2021 16:00
Je mi 70+ a oblekám se jak chci, krátké sukně, šaty až na zem,džíny, jsem šťastná a veselá a je mi fuk, co kde píšou.Zdar.???
Antonín Nebuželský
3.11.2021 14:27
No, já nevím, ale manželka mi to taky říká. Mám obavu, aby mě nepřihlásil do školky. V nejhorším emigruju k synovi do Průhonic. :-)
Jitka Caklová
3.11.2021 14:17
On je také rozdíl navléknout si minisukni v jakémkoliv věku ve velikosti S - M, nebo XXXL :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA