Po čtyřicítce se lidé cítí být mladší, než jsou ve skutečnosti
Ilustrační foto: Ingimage

Po čtyřicítce se lidé cítí být mladší, než jsou ve skutečnosti

3. 11. 2021

Žijeme v sebeklamu. Připadáme si mladší než lidé plus minus stejného věku. Není to ovšem neschopnost vyrovnat se stárnutím. Naopak, je to cesta, jak být ve vyšším věku optimističtí a spokojení.

psychika stárnutí
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Petr Adámek
Za sebe to můžu potvrdit. Kolikrát si říkám "co to proboha dělám mez těmi bábami a dědky" a teprve v poslední době si uvědomuji, že jsem ve svých 82 letech stejný dědek jako oni.
Martin Vrba
Po čtyřicítce se lidé cítí být mladší, než jsou ve skutečnosti a po osmdesátce jsou na tom ještě lépe, když se jich zeptáte, kolik jim je, tak vám někteří odpoví, že dvacet, protože už zase umí počítat jen do dvaceti. :)
Lenka Kočandrlová
Hmmm,cítím se tak na 40,ale když se podívám do zrcadla,tak to vypadá tak na 60,a je mi 66....
Jiří Dostal
:-) Poměřování je tak či onak součástí našeho života, pokud není člověk ostrov, ale - "Až se nebe rozpukne, až se hvězdy rozptýlí, až se moře rozlijí, až se hroby převrátí, pak pozná duše každá, co učinila zavčas a co zmeškala" Korán, takže zůstává optimismus, že když se cítíme oproti věku mladší, prospívá to zdraví, přestože je to naopak - zdraví prospívá pocitům. :-)
Granda Nekonata
Jsem rozpačitá, co dobrého si z článku odnést. Čekala jsem, že to bude i o tom, co pro sebe můžeme a máme udělat, abychom byli fit. Porovnávat se? Děkuji, to není nic pro mě. :-)
Věra Ježková
V sebeklamu nežiju. Mladší než lidi plus mínus mého věku si nepřipadám; nevím, jak si připadají oni. Mentálně se cítím mladší, než je můj skutečný věk, fyzicky ho občas vnímám. Ovšem vlastně nevím, jak bych si měla připadat „správně“. Nijak se nad sebou nezamýšlím. Jak vypadají jiní lidé, mi je jedno. Domnívám se, že podobné průzkumy nejsou k ničemu.
Soňa Prachfeldová
Cítím se jak se cítím, někdy šťastně a dobře, někdy hůře. Myslím, že na tom nejsem nejhůř, rozumím si s mladými i starými, ráda se hezky oblékám , podle situace. Nejdůležitější je, přestat se trápit malichernostmi a své tělo také občas hýčkat, ono za to rádo a dobře poděkuje.
Božena Vlasatá
Je mi 70+ a oblekám se jak chci, krátké sukně, šaty až na zem,džíny, jsem šťastná a veselá a je mi fuk, co kde píšou.Zdar.???
Antonín Nebuželský
No, já nevím, ale manželka mi to taky říká. Mám obavu, aby mě nepřihlásil do školky. V nejhorším emigruju k synovi do Průhonic. :-)
Jitka Caklová
On je také rozdíl navléknout si minisukni v jakémkoliv věku ve velikosti S - M, nebo XXXL :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%