úvodní foto: Pixabay.com
Literární koutek č. 1
2. 11. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martin Vrba
3.11.2021 20:36
Třeba se mýlím, třeba to je covidem, ale po zavedení „Jazykového koutku“ tady ubylo „dopisovatelů“ docela rapidně a tak mám obavu, aby ten zbytek neodradil „Literárního koutku“ a aby tady nezůstali jen profesionálové, pan Zelenka s paní Ježkovou. Aby ty odborné koutky nezahnaly amatéry do kouta. :) Ono je to podobné, jakoby lidem Zátopek se Zátopkovou, kteří jsou rádi, že si jsou schopni ještě sami o berlích dojít na nákup do nejbližší sámošky Emil udělal kurz, jak tam mají doběhnout ve světovém čase a Dana, jak se mají hodem správně trefit na 100 metrů s košem na odpadky do popelnice. Já si myslím, že třeba i Miloslav Šimek psal své povídky a že tu kategorii „povídka“ asi podle šablony, jak má stavba povídky vypadat, to do puntíku nenaplňovalo, ale pobavilo a dál to baví další miliony lidí. To vůbec neznamená, že bych měl něco proti Jazykovému koutku a Literárnímu koutku, naopak. Mělo to jen povzbudit ty lidi, kteří se třeba zalekli toho, že je někdo bude sledovat a snad i (byť neveřejně) známkovat, jak a co tady píšou, protože nám zde byli ustanoveni dva učitelé. :) Za mne: – pište všichni, aby to bylo čtivé a zábavné, když budete chtít druhé pobavit a pište třeba i smutně, když budete mít pocit, že se z toho smutku vypíšete. A když vám ujede nějaký špatný tvar, či dokonce hrubka, tak se nic neděje, vždyť je nám tady všem už dávno přes dvacet a kdybychom dělali v životě jen pravopisné chyby, jak by nám bylo báječně. :)
Jiří Dostal
3.11.2021 15:27
:-) Literární tvorba, řekněme raději (a) obecněji psaní, to je u někoho posedlost. :-)
Zuzana Pivcová
2.11.2021 12:48
Vzpomínám si, Jendo, na svůj první autorský pokus, nebyla to přímo literární tvorba, ale novinový fejeton (ve snaze být novinářkou) s názvem Dopis. ...Je napsán na zažloutlém papíře, úhledně složeném do trojúhelníku....To byl v sousední obci u Týna nalezen 20 let po válce neodeslaný dopis sovětského vojáka, který mě přiměl k úvaze, kdo a za jakých okolností ho psal a zda přežil válku a dosud žije. V archivu jsem po letech neodeslaných dopisů nalezla v dokumentaci více ........Těším se na Váš literární kurz.
Jana Kollinová
2.11.2021 11:48
Líbí se mi intelektuálně vzdělávací nabídka, v prvé řadě Věry, s jejím exkurzem do záludností češtiny, ale pan Zelenka nabízí vyšší stupeň literární tvorby, ale jeho seriál by měl být uživatelsky vstřícný k seniorům píšícím pro i60. Ne každý z nich je erudovaný v písemných sděleních.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA