Ilustrační foto: Pixabay
Nové koště dobře mete
29. 10. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
31.10.2021 18:14
Máte pravdu pane Františku, mně mimo koštěte odešla varná konvice, vysavač a další a další. Ta minutka mi ani fungovat vůbec nezačala.
František Matoušek
31.10.2021 16:57
Jak je vidět Hanko, tak přísloví o novém koštěti už dávno neplatí. Nedávo jsme si koupili nový minutník. Vydržel necelý měsíc. Když jsem ho šel reklamovat, v domění, že domů se budu vracet s novým vyměněným, tak se mnou chtěli sepsat papír o reklamaci a že mi vyrozumnění i případně nový minutník přijde za měsíc. Odešel jsem v kapse se starým minutníkem a ve vedlejším obchodě jsem si koupil nový (u nich ne, abych jim ukázal svůj nesouhlas s jejich postupem). Když jsem přišel domů a příhodu jsem vyprávěl manželce, tak s ironií v hlase prohlásila :" No to určitě nebudou týden spát". Společně jsme se tomu zasmáli. Teď jen trnu, kdy dozvoní i ten nový a já budu muset odhadovat čas při vaření vajíčka na měkko zase jen na hodinách.
Marie Měchurová
30.10.2021 18:38
Nejenom koště nic nevydrží. Bydlíme v domečku 15 roků a už máme 3. automatickou pračku. Ty tam jsou výrobky, které sloužily i několika generacím.
Hana Rypáčková
29.10.2021 22:32
Dobrý. O nových vedoucích pracovnících se to říkalo. A když nemetli, tak pak dometli. Mám koště skvělé, staré, s lopatkou na dlouhé tyči. Dobře mete, jen ty štětiny nějak zchlupatěly a tak jsem je zastřihla nůžkami. Nejlépe mete smetáček z pravých žíní, taky starý. Je dobře , že košťata nevymřela, když jsou robotické vysavače.
Zdenka Soukupová
29.10.2021 16:34
No, asi jak které. Já jsem s jedním taky měla smůlu. Asi po třetím použití (jen doma na smetí, ne venku třeba na kameny apod.) se mi zlomila násada.
Hana Šimková
29.10.2021 16:16
Aničko dobrá hospodyňka také pro pírko přes plot neskočí atd..... Prostě přísloví vymírají.
Anna Potůčková
29.10.2021 15:21
Já myslím že některá přísloví už neplatí dávno a toto je jedno z nich. Další přísloví které mě napadá že už dávno také neplatí je toto: "S poctivostí nejdál dojdeš". Bohužel opak je pravdou.....
Jana Hošková
29.10.2021 14:49
Zuzko, to mi připomnělo, jak jsem šla jednou reklamovat nové boty a vedoucí tehdejší Obuvi mi otráveně řekl: Vy jste v nich chodila, co ?
Zuzana Pivcová
29.10.2021 14:18
Nevím, jestli přísloví má u nových pracovníků dosud platnost. Ale nové výrobky mají myslím funkčnost čím dál kratší, možná i proto, aby si lidé museli koupit nové. Díky za úvahu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA