Vtipy o řidičkách ztrácejí smysl. Ženy nejezdí o nic hůře než muži
Ilustrační foto: Ingimage

Vtipy o řidičkách ztrácejí smysl. Ženy nejezdí o nic hůře než muži

27. 10. 2021

Jsou muži lepší řidiči než ženy? Nebo je tomu naopak? Ta otázka je často předmětem článků, diskusí, hádek i průzkumů. Existuje však spousta dat, které naznačují: Zapomeňte na vtipy o ženách řidičkách, ve skutečnosti neovládají volant o nich hůře než muži.

auta řidiči ženy
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Bašný
Dobrý den. Asi trochu "hodím vidle" do Vašeho postřehu. Řídím auto/moto již 54 let, kolo ještě o něco déle. A bohužel, poslední tři nehody/kolize v mé řidičské kariéře se odehrály s řidičkami. Anio v jednom případě nešlo o mé zavinění, vždy se jednalo o nedání přednosti dotyčnou řidičkou - dvakráte jsem byl na hlavní (a bylo mi to houby platno) a jednou o nehodu při předjíždění v protisměru. Takže asi tak - rozhodně po těchto zkušenostech vždy zbystřím když se blíží "dáma za volantem".
Daniela Slováková
Vážený pán Masák, Vaše postrehy ohĺadne nás vodičiek máte z nejakej podpriemernej komédie? Pretože Váš predpotopný názor, že žene treba do ruky varechu a nie volant, patrí do snáď predminulého storočia i keď podĺa mňa ani tam nie. Predstavte si, že od roku 1974 mám najazdených viac ako milión km, za sebou jednu nehodu. To mi pán v najlepších rokoch vletel priamo do cesty z vedĺajšej. Asi sa spoliehal na moju galantnost, alebo žeby práve zatvoril oči?
Jiří Dostal
:-) Ženské jsou bezvadné v mnoha činnostech, nemilosrdné vtipy o chlapech si nechávají ponejvíce hezky pro sebe, možná z milosrdenství, abychom se nesesypali, dobrý vtip o ženských v nadsázce ocení i ony. :-)
Jan Zelenka
Moje žena řídila dlouhá léta a velmi dobře. Když platila někdy pokutu, tak za parkování, já za rychlost. Dobře se orientovala i na našich zahraničních cestách ve Středomoří. Jen na horských, úzkých cestách jsem musel za volant já.
Lenka Kočandrlová
P.Masák: to myslíte vážně???Mám řidíčák od 18 let čili 48 let řídím auta a nepamatuji se,že bych kdy za jízdy zavírala oči a pouštěla volant. To snad dělají ženy jen v hloupých filmech.A z vedlejší silnice vyjedu tehdy,když je to možné a bezpečné. Je zajímavé,kolik je ve starších pánech zakořeněno předsudků proti ženám za volantem. V 19 letech jsem řídila pravý válečný americký jeep,jak mi to seklo v minišatech,lidi mávali a zdravili... Nehodu jsem měla jen jednou,moje vina,ale škody utrpělo jen auto a lampa....
Vladimír Masák
Ano - jsou opatrnější, ale v krizových situacích ( které ani sami nezavinili ( zpanikaří, puatí volant a zavřou oči.To zaprvé. Za druhé pokud vyjíždějí z vedlejši spoléhají na galantnost mužů a jou tedy v této situaci dost oprsklé.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%