Vyrobte si doma vlastní zásobárnu vitamínů. FOTO: Ingimage
Zelí srdce rozveselí. Naložte si ho doma sami, v zimě se tato zásobárna vitamínů bude hodit
22. 10. 2021Kysané zelí z obchodu obsahuje konzervační látky a po sterilaci je sice zbaveno nežádoucích mikroorganismů, ale i množství vitamínů. Vitamínovou bombu v podobě kysaného zelí si proto raději připravte doma sami. Jak na to?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Gebauerová
27.10.2021 20:20
Cibuli dávám léta bez problemu, jen ta sůl bez jódu se těžko shání.
Martin Vrba
26.10.2021 15:42
Zelí srdce rozveselí, ale proč nechat ve smutku strádat ostatní orgány. Tomu zabráníte, když každé sousto kysaného zelí vždy doplníte několika doušky kyselého mléka. Srandu z toho pak zažijí celé vaše útroby. Pokud jste ještě majiteli panelákového řešení, kde je WC spojeno s koupelnou, tak se ale zeptejte, zda někdo z rodiny nemá v úmyslu se v nejbližších hodinách koupat a pro klid duše a jistotu si blokněte pro sebe i tu koupelnu, někdy i ta krátká vzdálenost se může ukázat jako příliš dlouhá.
Věra Halátová
22.10.2021 22:03
Nakládám každý rok. Letos mám naloženo 20 kg. Kmín nedávám, zelí hnědne. Dávám cibuli, mrkev a jablka. Každý doporučujeme něco jiného.
Vladislava Dejmková
22.10.2021 16:59
Když nás bylo doma více, nakládali jsme zelí každý podzim do pěkně velkého zeláku. Teď už jen kupuji, mám vyhlídnutý jeden dobrý zdroj.
Jarmila Komberec Jakubcová
22.10.2021 12:53
Kysané zelí nenakládám protože Křimice jsou součástí města Plzně a tamější zelárna má to nejlepší nakládané zelí. Jezdím si ho tam kupovat.
Zuzana Pivcová
22.10.2021 12:29
Kysané zelí mám moc ráda, i když dřív jsem ho moc nesnášela. Ale nejlepší zelí, které jsem kdy jedla, byl dárek od Honzy!!
Margita Melegova
22.10.2021 09:59
Driv to byl kazdy podzim soudek na 12 l, dnes v byte nekolik zavarovacek najednou a kdyz dochazi tak se krouha zeli a plni dalsi, byt sice nevoni casteji vetrame, ale zeli je mnam.
Jana Šenbergerová
22.10.2021 09:34
To je tak sugestivně napsáno, že snad najdu nějakou třílitrovou zavařovačku a aspoň trochu zelí do ní "našlapu", abych posílila naše zdraví a potěšila své nakřápnuté srdce. Díky za recept, ten náš jsem už dávno někde zašantročila. ♥♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA