FOTO: Helena Vambleki Červenková
Mám nárok na Příspěvek na bydlení?
10. 10. 2021Sláva, důchody rostou! Bohužel, náklady na život také. Jsme-li v domácnosti dva, situace se ještě dá zvládnout. Jednotlivec, který už si nepřivydělává, zoufá a počítá, co si dovolit může a co už ne.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
10.10.2021 21:37
Jindro, v případě tohoto příspěvku na bydlení se nezjišťuje, kolik má na účtu a jaké jsou finanční poměry jeho rodiny/dětí/ - opravdu se zjišťuje jen výše důchodu a náklady na bydlení
Jindra Hubačová
10.10.2021 21:25
Slyšela jsem od známé , že její soused žádal , ale vzdal to. Nechtělo se mu sdělovat kolik má na účtu a jaké jsou finanční poměry jeho rodiny /dětí /. Nevím , zda je to tak skutečně. Nemám s těmito věcmi zkušenost a ani je nezjišťuji.
Daniela Řeřichová
10.10.2021 17:27
Je to bezvadná pomůcka pro řešení životně důležité situace a já se omlouvám, že na mobilu mé prsty z neznámých důvodů vyťukaly méně než pět hvězdiček.
Jarmila Komberec Jakubcová
10.10.2021 14:55
Helenko je dobře, že informuješ velmi jednoduchou formou o této sociální výpomoci. Znám řadu lidí, kteří stále nevědí, že mohou o příspěvek požádat. Určitě jim tvoji informaci předám a děkuji za ně.
Zdenka Soukupová
10.10.2021 13:32
Helčo, díky za info. Pro jistotu si článek schovám, pro všechny případy....
Zuzana Pivcová
10.10.2021 13:22
Myslím, Helenko, že je dobře, žes tu tento informativní článek napsala. Mnoha lidem určitě pomůže nebo alespoň trochu poradí.
Eva Mužíková
10.10.2021 12:28
Několik let jsem pečovala o souseda, mimo jiné jsem mu vyběhala příspěvek na bydlení. Každé tři měsíce odevzdávala na ÚP podklady, aby příspěvek dostával nadále. Teprve po několika letech mi " to seplo". Protože jsme na tom co se příjmu a výdajů byli stejně, požádala jsem si též. Od Té doby příspěvek pobírám a je to příjemné finanční zpestření. Takové hloupé názory, že je to almužna a podobně odmítám. Jelikož mám všechny doklady vždy správně vyplněné, odevzdávám je do podatelny bez čekání. Když si nejsem správností jistá, stačí si přes online objednávání rezervovat termín a také nečekám. Každému doporučuji, penízky na silnici nenajdete...
Vladislava Dejmková
10.10.2021 11:07
Informace je rozhodně užitečná. Člověk by neměl váhat, pokud tuší, že by mohl mít na příspěvek nárok.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA