www.pixabay.com
Hádanky aneb provětrejte své mozkové závity!
8. 10. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
7.11.2021 17:50
Hezké hádanky...č.2, 3 a 4 jsem měla hned, ale na tu jedničku jsem nemohla přijít...asi jsem si seděla na vedení :-))
VANDA Blaškovič
12.10.2021 11:12
Mne zase tyto hádanky baví. Je to pro mne zábava, na nic netlačím a už se těším, Vladko, na další. Čím těžší, tím lepší. Děkuji a ahoj!
Antonín Nebuželský
12.10.2021 09:29
Dnes už mě tyhle hádanky nebaví. Jak říká manželka "to musíš logicky"... Prostě se mi nechce, spíš si spoustu věcí pamatuju, občas se přihlásím do nějaké soutěže, abych věděl, "jak na tom jsem ", na n nic už netlačím. :-)
Jana Šenbergerová
11.10.2021 18:34
Nakonec jsem zůstala jen u té jedničky a trefila se. Vando, jsi dobrá! Jednoduché, pokud člověk objeví, jak na to. Trojkové hádanky mě nebaví - asi proto, že tuto logiku postrádám. Na osmičky jsem zapomněla, ale pochybuji, že bych si s nimi poradila, i když někdy sama sebe překvapím. Díky za řešení. :-)
VANDA Blaškovič
10.10.2021 16:40
Tak dobře...:). Sečetla jsem vždy dvě po sobě jdoucí čísla v sloupečku a u 1. sloupečku jsem ještě od tohoto součtu odečetla 1, u druhého odečetla 2. Toť vše...:)
Vladislava Dejmková
10.10.2021 14:06
Hádanka 4: výsledky jsou opravdu 62 a 39. Zkusím popsat, jak se k tomu dojde. Snad to bude srozumitelné.
3+1=4; 12+1=13; 14+1=15; 25+1=26; 38+1=39.
14-12+1=3; 25-14+1=12; 38-25+1=14; 62-38+1=25.
Zuzana Pivcová
10.10.2021 13:57
Vlaďko, myslela jsem si u jedničky jednak na možnost postavy slona v životní velikosti v zrcadle nebo vleže obkreslené jeho celé tělo (obrys) na nějaký papír. Stín může být zkreslený - viz dlouhé nohy atd.??? Dvojku jsem měla stejnou, tři osmy, dvě osmy a pak třikrát za sebou jedna osma. Zbylé 2, jen 39 vpravo, vlevo 27 je asi chybně. U zaměstnání mi vyšel opravdu řezník Truhlář, ale už nevím, jak, podle toho, kdo se bavil, kdo se pak ozval...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA