Dvořákův památník Nelahozeves, po dvacet pět let moje bydliště. Foto autor.
Léta pionýrská 3
5. 10. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
7.11.2022 14:59
Hezké počtení, také jsem měla a mám ráda knihy. Životopisy osobností se mi snad ze všech líbí nejvíc.
Anna Potůčková
5.10.2021 19:18
Ano, každý z nás je originál. A každého v dětství či mládí bavilo něco jiného. Co knih se týče, měla jsem ráda knihy, kde se píše o skutečné události jako třeba byla kniha Bez dcerky neodejdu, nebo pak knihy o horolezeckých výpravách, nebo knihy kde je děj z hlubin. A pak jsem měla ráda ruční práce, kterým mě učila moje maminka. A pak lásku k pejskům mám také z rodného domova.
Jan Zelenka
5.10.2021 18:58
Děkuji vám za ohlasy. Soňo, možná už Jana Pokorná neprovádí, už má taky léta, ale jsem rád, že jsi v Nelahozevsi byla. je to obyčejná vesnice, ale protože je to místo mého mládí, mám, k ní zvláštní vztah.
Soňa Prachfeldová
5.10.2021 17:36
Tvoje básně Honzo jsou jedinečné , už z dob mládí v Tobě byla velká citová hloubka ke všemu, co jsi prožíval. A vše zraje. Tak jsem viděla Nelahozeves, pěkné městečko s nádherným zámkem , který byl plný návštěvníků . Marina na břehu široké Vltavy je moc pěkná a dala jsem si výborné borůvkové knedlíky se spoustou šlehačky. Jen rodný dům Ant.Dvořáka jsem viděla jen zvenčí, neměli průvodce. Škoda. Lásku k Třebenicku moc chápu, jsem z nedaleka a zajizdim sem často.
Zuzana Pivcová
5.10.2021 14:04
Myslím, že jako vyhraněná osobnost jste se až do současnosti příliš nezměnil, jste introvert, Vaším světem jsou především knihy a vlastní tvorba. Zdědil jste lásku k domovu po svém otci. Já osobně jsem se tu už vícekrát zmínila o kraji svého dětství - Lomnici nad Popelkou v Podkrkonoší blízko Českého ráje. Můj vztah k tomuto kraji byl tak silný, že jsem se dlouhá léta nemohla smířit s "přesazením" do jihočeského Týna nad Vltavou. Paradoxní je, že tatínek dožil v Lomnici, která byla rodištěm jeho ženy . maminky, zatímco ona pak dožila z vlastního rozhodnutí po smrti tatínka v jeho rodišti - Týně. Myslím, že oba nebyli šťastni, protože pravý domov ztratili. Jsem moc ráda, že jsem si postupně Týn zamilovala a rozhodně ho považuji za svůj domov víc než Prahu. Díky, Jendo.
Martina Růžičková
5.10.2021 13:41
Ve školních letech byla převažující náplní mého volného času také četba. Dívčí románky mě minuly. Vyrůstala jsem s foglarovkami, dávnými příběhy Eduarda Štorcha, či Josefa Augusty, romantickými hrdiny Waltera Scotta a Alexandra Dumase. Občas jsem to proložila mysliveckými povídkami a dobrodružstvími majora Bigglese z dědovy knihovny. Básně o domově, o Praze, o přírodě mi vždycky vháněly slzy do očí.
Slohy mi nikdy nešly, takže obdivuji každého, kdo dokáže poutavě psát - ve verších zvláště. Při čtení vaší básničky ty žluté hlaváčky přímo vidím. Kresby vašeho tatínka jsou krásné.
Eva Mužíková
5.10.2021 11:03
Jedno jak píšeš, každý jsme svým způsobem originál. Mně jsou literární díla velmi vzdálená, tíhnu celý svůj život ke zvířátkům a krásám přírody. Snad i proto, že jsem v mládí nepoznala nikoho, kdo by mne tak trochu " přeorientoval". Ale upřímně, nestěžuji si. Beru si plné hrsti toho co je mi blízké a procházím životem jak umím. Krásně píšeš.Bertice
Věra Ježková
5.10.2021 08:57
Jendo, já jsem ve školních letech četla hlavně dívčí romány. A Káju Maříka. V. Huga jsem nečetla nikdy. Do tvého pocitu domova se dokážu vcítit, ale neznám ho. Celý život ale cítím pouto k otcově rodné Příbrami a vesničce blízko ní, kde jsem trávila krásné prázdniny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA