Ilustrační foto: Ingimage
Rozvod znamená změnu vztahů v celé rodině, netýká se jen partnerů
5. 10. 2021Rozvod se zpravidla dává do spojitosti se změnou života partnerů a jejich dětí. Jenže mnohdy ho stejně silně vnímají i rodiče rozvádějícího se páru. I pro ně je výrazným zásahem do zaběhnutých zvyklostí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Sylva Musilová
4.3.2022 12:20
Zdravím, tohle mi vždycky trhá srdce, když vidím tuhle nespravedlnost. Kolikrát to ty mámy dělají "za trest" jako takovou mstu partnerovi, že jim nepůjčují děti nebo i prarodičům. Bohužel málo babiček a dědečků ví, že na to mají ze zákona právo a mohou si to vydobýt. Nejen to tiše snášet a utápět se v tom, viz v článku: https://www.cikr.cz/nemuze-vidat-sva-vnoucata/
Jiří Dostal
23.10.2021 21:32
:-) :-) Téma s přídechem potu, slz a krve, a místo příspěvků visí v luftě hromadná
prosba "Odpusť, státe, jestli můžeš, že i naše rodina je tvým základem!" Začátek a konec by se měly doplňovat jako u paní Kopecké - není pravda, že žádný rozvod není snadný, a není pravda, že je to katastrofa... :-) :-)
Jiří Dostal
10.10.2021 06:40
:-) Pokud se celou rodinou myslí propojení rodin manželů, tedy široká rodina, pak
v ní změnu vztahů představuje už sňatek. Rozdíl vztahových schémat v široké rodině na počátku a na konci manželství je často mírou průšvihu rozvodu víc
než dílčí maléry zbabraného vztahu, :-)
Eva Kopecká
6.10.2021 14:52
Žádný rozvod není snadný. Ale když tom vším člověk přijde, je jaksi silnější. Mám názor, že nikdo nikoho nemůže nutit s někým žít, pokud nechce. A že je slabošské zůstávat celý život v nevyhovujícím manželství a vymlouvat se na nevím co. Na děti, na lidi, na rodiče. Každý si žije ten život, který má. Jiný nedostane. A každý má právo změnit názor na manželský slib. Je to smutné, když se vezmou dva nějak ukvapeně, aby zjistili po čase, že to dohromady nejde, ale nedá se nic dělat. Děti rodiče neztratí, pokud se umějí dohodnout jako lidi. Jen je nemají pohromadě. Až takovou katastrofu nevidím v rozvodech, ale spíš v tom, že lidi založí obratem rodinu novou. A první dítě se díky novému nevlastnímu sourozenci a dalšímu partnerovi či partnerce rodiče stane všude nežádoucí osobou. To je katastrofa.
Jana Jurečková
6.10.2021 10:43
Rozvedla jsem se v roce 1994. Je to už řada let, ale nelze si nevzpomenout. Nejvíce byli zasaženi moji rodiče. Já jsem opustila svůj byt, odstěhovala se i se synem do jiného místa. Myslela jsem si, že už budu mít klid. Naopak.Sháněla jsem si práci, ale nebylo to tak jednoduché. Problémy jsem ale překonávala postupně. Dnes jsem už znovu vdaná, ale nikdy, opravdu nikdy bych nechtěla prožít rozvod a vše co k němu patří.
Danka Rotyková
5.10.2021 17:33
Toto je článek, který by si měli přečíst všichni, kterých se dotýká téma rozvod či rozchod. Nic podobného jsem dosud nečetla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA