FOTO: Vladislava Dejmková
Město na skalním ostrohu
7. 10. 2021Měst na skále je v naší zemi samozřejmě víc. Tak upřesňuji, že jde o Nové Město nad Metují. Leží ve Východních Čechách v podhůří Orlických hor mezi Náchodem a Dobruškou. A také nedaleko od vodní nádrže Rozkoš.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Švancarová
4.6.2022 20:39
Krásné město,kde je toho hodně k vidění.Fotky jsou perfektní,zajímavé,hodně nám ukazují.Výborné.
Helena Přibilová
8.10.2021 09:07
Paní Vlaďko, děkuji za nádherný článek o zajímavém městě, které jsem před mnoha lety navštívila. Vaše fotografie mě inspirují k tomu, abych se tam ještě jednou podívala.
Oldřich Čepelka
8.10.2021 08:48
Moc pěkný článek. A hlavně - krásné fotografie! Skvosty. (Žádné bezduché mlácení obrázků, jak tu někdy vidíme.) Žil jsem v NMnM pár let a 50 let tam často jezdil. Město znám a jeho dávná historie jetakézajímavá. V současnosti, jak slýchávám, to dje úplně špatně, protože syn starého pána, pana BArtoně, který zámek i další majetek v restituci získal zpět, údajně všechno rozprodává a o majetek včetně lesů se nestará. To by byla černá ovce mezi všemi šlechtici, kteří dostali zpátky zplundrované majetky a pečují o ně, zvelebují, zachraňují. A tento majetek se předával ve výborném stavu.
Vladislava Dejmková
8.10.2021 08:39
Děkuji za vaše komentáře, jsem ráda, když se moje příspěvky někomu líbí. A také, když mohu tímto způsobem sdílet své zážitky.
Dana Puchalská
7.10.2021 23:48
Vlaďko, článek o moc krásném městě se Ti víc než povedl. A to ani nepíšu o krásných fotografiích. A já Ti za oboje děkuju.
Anna Čípová
7.10.2021 21:35
Vlaďko, děkuji za perfektní prezentaci města a hezké záběry. Obdivuji vnuka i jeho tatínka.
Vladimír Mrázek
7.10.2021 19:35
Dovolím si doplnit, že Nové Město nad Metují známe ze seriálu F.L.Věk, kde suplovalo Dobrušku (např. Věkův obchod v podloubí,kostel). Nevím jak dnes, ale dříve byla v přízemí zámku expozice vozítek Velorex. Budoucnost zámku je prý nejistá, možná změní majitele. Jinak prima článek a fotky.
Martina Růžičková
7.10.2021 18:38
Článek s množstvím informací a parádní fotky k tomu! Jako u všech vašich článků. Toto nádherné město jsem bohužel dosud neměla příležitost navštívit. Nyní se budu ještě více snažit o nápravu! :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA