FOTO: autorka
Putování Tichomořím v roce 1995 – díl 8: Cookovy ostrovy, Rarotonga, tichomořské “Švýcarsko”
21. 9. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
24.9.2021 19:11
Procestovali jste veliký kus světa. Moc ráda si vaše cestopisné články čtu. Obsahují plno zajímavých informací o těchto, pro mě nedosažitelných, krajích.
Jan Zelenka
22.9.2021 09:59
Vaše cestování je úžasné a vrcholně zajímavé. Já tento kraj znám pouze z knih Pierra Lotiho a několika dalších spisovatelů.
Helena Přibilová
22.9.2021 08:28
Zuzanko, děkuji za Vaši připomínku ohledně jazyků. Díky našim obrozencům mluvíme stále česky, i když existuje nepochybný vliv angličtiny, který však neznamená, že by čeština byla ohroženým jazykem. Zánik každého jazyka je ztrátou pro celé lidstvo, protože každý jazyk je svérázný způsob myšlení a každý jazyk má výrazy, které nejsou v jiných jazycích. Překladatel Švejka do angličtiny se v úvodu omlouvá, že tuto knihu Jaroslava Haška nedokázal plnohodnotně přeložit, protože v angličtině mu schází slovní zásoba na přeložení "šťavnatého" jazyka Švejka.
Zuzana Pivcová
21.9.2021 17:01
Helenko, jako obvykle jste mě potěšila. Cestopis jsem přečetla ihned. Zaujaly mě tamní jazyky. S tou angličtinou jsem byla překvapená, že už tehdy chtěli mladí mluvit i na Cookových ostrovech raději anglicky než mateřštinou. Připomnělo mi to mladého muže, syna někdejší kolegyně, který jí řekl, že podle něj není čeština potřeba a mělo by se tu mluvit anglicky.
Vladislava Dejmková
21.9.2021 16:42
Děkuji, zase jsem si pěkně početla o místech, kam se nikdy nedostanu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA