otesán světem v loutku ten divák vlastního života hraje je sama bolest sám výsměch i soucit a pak jak socha na náhrobku stojí vlny posledního potlesku parteru smývají masku smíchu tu bělobu kryjící pláč opona padá Pierote
Wikimedia Commons
Naposled
14. 9. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
10.9.2023 07:44
:-) Nic proti smutku a pláči, hlavně pod sebou neutírat slzy sebelítosti... :-)
Marie Magdalena Klosová
6.9.2023 18:22
Onehdy tu byl na stránkách taky Pierot. Vždy jsou něžní, křehcí, směšní a smutní zároveň. Každý z nás ho kousek v sobě nese. A občas mu "kopou do zadku". Zkrátka, "c´est la vie". Pěkné verše. mm
Dalibor Polanský
16.10.2021 07:21
Jaroslav Charvát, to se nedá nic dělat, každý máme svou oblast, ve které se cítíme dobře. Někdy je to jenom o snaze porozumět.
Dalibor Polanský
14.9.2021 22:23
Soni, jsem pouze smutný mim, a ten je odsouzen trpět kopance do svého zadku. A nitro? To nikoho stejně nezajímá, jen když si může kopnout.
Dalibor Polanský
14.9.2021 21:17
Zuzano, každý nosíme masku a ne jednu. Kdo se dobere té spodní vrstvy? Ani já ne té své vlastní. A nejsem sám.
Soňa Prachfeldová
14.9.2021 15:45
Člověk neodhalí jen tak své nitro, ono to ani nejde, snad jen náznak v poezii.
Zuzana Pivcová
14.9.2021 13:25
Jsme sami diváky i Pieroty vlastního života. Nemusí to být běloba, a přesto často skrýváme svůj vnitřní pláč pod maskou vykresleného smíchu. Co se na nás ostatním lidem líbí víc, pokud se vůbec něco líbí? Vždyť i ten potlesk je pouhá maska. Díky, Dalibore.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu