Valerie Polášková
31.1.2022 00:05
No tak pod toto se velice ráda podepíšu. Já osobně na podzim nosím svetry hrozně ráda. Úplně nejradši mám asi ty z ovčí vlny, viz například https://www.vlnenezbozi.cz/svetry-ovci-vlna/ Pár takových doma mám a kdykoliv je mi zima, tak u nich mám jistotu, že mě zahřejí. Lepší než nějaká mikina nebo něco podobného. :)
Jan Zelenka
16.9.2021 14:57
Že by to nějak extra dobře vypadalo, to tedy ne. Existuje pro seniorky daleko lepší oblečení.
Blanka Lazarová
13.9.2021 12:05
Držela bych se raději češtiny. Je přece dost bohatá na výrazy. Všichni určitě rozumíte, když řeknu : krátký nebo dlouhý svetr - svetr přes hlavu, na zapínání nebo bez zapínání - svetr s výstřihem do véčka , kulatý výstřih nebo s límcem,.........Když řekneš Cardian, stejně to musíš upřesnit, protože to každý popisuje jinak. Prostě se z toho dělá "VĚDA". A přitom je to tak jednoduché. Jinak samozřejmě svetrů mám vícero druhů, podle toho k čemu ho obléknu. :-)) :-)) :-))
Alena Švancarová
13.9.2021 12:02
Žila jsem v omylu.Slyšela jsem - ted jsou modní cardigany - vesty bez zapínání.Tak jsem si prostě myslela,když jsou bez zapínání tak že se jim říká jinak než vestě s knoflíky.Tak mám prostě ve skříni vestu bez zapínání,ne cardigan.Ale je vážně hezká a příjemná.
Marie Faldynová
13.9.2021 10:59
Cardigan je podle mne něco, co ještě nemám a je nutno si to opatřit. Kdyby napsali svetr, tak těch mám hejno, ale cardigan... Prostě způsob reklamy.
ivana kosťunová
13.9.2021 01:15
Opravdu je to takové babičkovské- raději obléknu krátkou bundu, ta navíc neprofoukne.
Jana Šenbergerová
12.9.2021 10:02
Svetry vždycky patřily do mého šatníku. Bývala jsem hodně zimomřivá a bez zapínání to nebyl svetr. Vzhledem k tomu, že ani výrobci, ani prodejci nemají ve slovníku kolem pletených "svetrů" úplně jasno, je mi jedno, jak se jim říká. Důležité je, že hřejí.
Jiří Dostal
12.9.2021 06:42
:-) :-) Strávit život poskakováním může být nepohodlné, svetrem bylo kdysi to, do čeho
se zabalíte pro zahřátí, pulovr se přetahoval pře hlavu, protože "pull over"... :-) :-) S českými
ekvivalenty bych si dal pohov :-) :-)
Eva Mužíková
11.9.2021 20:04
I já nadskočím, když se použije místo českého výrazu výraz cizí. Třeba karusel jsem nemohla dlouho zkousnout.... Tlustý dlouhý svetr na zapínání jsem si koupila nedávno a moc se na jeho nošení těším.
Hana Řezáčová
11.9.2021 18:49
Za mne: svetr - silný, teplý (zapínací, nezapínací, i přes hlavu), svetřík - tenký, lehký ( zapínací, nezapínací, přes hlavu), vesta - tenká, tlustá, ale bez rukávů (zapínací, nezapínací, přes hlavu) ... Cardigan - řekla bych, že patří do kategorie "svetřík" ... Neznám nikoho, kdo by slovo cardigan používal. Všechny vyobrazené svetry a svetříky se mi líbí - nejvíc č. 3 ...
Načíst starší příspěvky