Nová pověst o poustevníku Lipoldovi
Středohorské panorama. Foto: autor

Nová pověst o poustevníku Lipoldovi

10. 9. 2021
Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindra Hubačová
Honzo , moc hezké čtení , děkuji a zdravím !
Jan Zelenka
Děkuji všem za příznivé ohlasy. Podobný příběh se mohl, ale také nemusel stát. Zasadil jsem do do zcela reálných historických kulis. Mé čtyři pověsti jsou zařazeny do společné knihy našeho literárního klubu, která vyšla pod názvem Dneska jsem viděl psa. Kniha měla velký úspěch.
Naděžda Špásová
Jendo, to jsou místa, která moc dobře znám. Plešivec a kapličku už jsem tu měla, na Kamýk se ještě chystám. Hezké vyprávění. :-)
Dalibor Polanský
Hezký příběh.
Soňa Prachfeldová
Jsou krásné báje a pověsti, existuje jich hodně v naší zemi. Moc hezké.
Martina Růžičková
Od mládí mám pověsti ráda a hodně jsem jich přečetla. Vyprávění o poustevníku Lipoldovi se mi moc líbí.
Jan Zelenka
Pro upřesnění. Děj je zcela vymyšlen, postavy a historické reálie, kromě postavy Lipolda, jsou skutečné. Stejně je tomu tak i v ostatním mých pověstech.
Zuzana Pivcová
Mohl byste při svých znalostech napsat celé Nové pověsti středočeské.
Věra Ježková
Jendo, hezká pověst. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%