Kamenný budík z louky před hvězdárnou v Hradci Králové. FOTO: Vladislava Dejmková
Co pro mě znamená čas?
6. 9. 2021Jistě mi dáte za pravdu, že slovo čas je v naší řeči velmi frekventované. Nejčastěji bohužel uslyšíme to známé “nemám čas”. V souvislosti s časem si vybavuji i spoustu dalších tvrzení týkajících se času.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
24.7.2022 15:50
Moc hezký článek o čase, i když už jsem podobné zde četla, tento mi unikl. K otázce : jsem dochvilná a nesnáším lidi co chodí permanentně pozdě. Také jsem plánovací typ. Hodinky mám ráda s ručičkama a nejlépe s pěkně vyvedeným ciferníkem s pěknými číslicemi. Dřív jsem je moc nesundávala a měla dokonce vodotěsné a k tomu byly i elegantní. Dnes už to tak nemám. A s časem už si hlavu nelámu, neboť co nepracuji, ho mám dost na vše co chci nebo potřebuji. A Vlaďko, tvoje články se mi líbí, mají vždy vysokou úroveň . Díky.
Oldřich Čepelka
12.9.2021 17:51
Přesně to jsem chtěl napsat, co Alena níže. Jen připomínám, že většina lidí má tendenci strukturovat si svůj čas. Protože tím se taky ozřejmuje smysl dění. Ale to by bylo na psychol. přednášku. Já si ho např,. strukturuju až moc a jsem nesvůj, když nevím, co budu příští den dělat nebo co vše chci dokončit. Jiný to tak nemá. Jiný plyne.
Zdenka Jírová
7.9.2021 23:16
Moc pěkné zamyšlení nad časem. Před několika dny jsem sledovala v televizi o cestování po ostrovech v Papui. Na jednom z ostrovů žijí lidé jako v době kamenné, civilizace k nim nepronikla a tito lidé neznají pojem času. Šťastní lidé. Já myslím, že čím se zvyšuje úroveň lidí, tím jim ubývá času. Alespoň já to pozoruji na svém okolí. Čím lidé používají a vynalézají více techniky na zrychlení pracovních úkonů, tím méně mají času pro sebe.
Jana Jurečková
7.9.2021 19:29
Hezký článek i fotografie. Já jsem 3 roky v důchodu a hodinky nenosím. Jsem konečně pánem já a ne čas. Vždy jsem si to tak přála, abych nemusela spěchat, neohlížet se na čas a vše si dělat v klidu.
Jitka Caklová
7.9.2021 08:15
Na závěrečnou otázku odpovídám, jak kdy a jak kde. Před rokem mi v nemocnici Chronos pomalu odměřoval 10 minut spánku z každé hodiny, zatím co Kairos se v bolestech neskutečně vlekl. A naopak tomu bylo v sobotu na "Nebákovské struně". Tam Chronos ukrajoval neskutečně rychle, že se Kairos nestačil divit :-) Dřív jsem čas, s hodinkami na ruce, stále doháněla a nestíhala. Dnes ani nevím, kde hodinky mám a díky tomu čas není můj pán. Já sama jsem pánem svého času. :-)
Jaroslava Handlová
6.9.2021 23:44
Vlaďko, krásné a zajímavé. Chronos běží jak o závod a já často jen pokulhávám a prohrávám. Nefunguji přesně jako švýcarské hodinky, bohužel, zpožďuji se a mrzí mě to.
Daniela Řeřichová
6.9.2021 21:37
Vlaďko, tvé články jsou vždy balzámem na duši, myšlenka se zde snoubí s formou a navozuje mnoho podnětů. K tvé otázce: Já nejsem pánem svého času, žiji hekticky, mám mnoho aktivit. Jsem dochvilná, čímž jsem často jiným protivná. A tento způsob žití mi vyhovuje, přestože nestíhám. Á propos fotografie jsou opět nádherné.
Dana Puchalská
6.9.2021 20:25
Vlaďko,moc hezky zpracované pojednání o čase doplněné krásnými fotografiemi. Děkuju.
Vlasta Ledlová
6.9.2021 20:12
Krásné pojednání o čase. Škoda že se můj čas tento čtvrtek neprotne s časem Íčkařů, kteří pojedou na výlet do Hradce Králové. Mě Chronos posílá v té době na zubařské křeslo a tak nechám s Kairosem věci plynout a zůstanu doma.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA