Kamenný budík z louky před hvězdárnou v Hradci Králové. FOTO: Vladislava Dejmková
Co pro mě znamená čas?
6. 9. 2021Jistě mi dáte za pravdu, že slovo čas je v naší řeči velmi frekventované. Nejčastěji bohužel uslyšíme to známé “nemám čas”. V souvislosti s časem si vybavuji i spoustu dalších tvrzení týkajících se času.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Novotná
6.9.2021 19:36
Ten čas utíká stále rychleji a já jsem stále pomalejší. Snažím se neztrácet čas a užít si, mně vymezený čas , využít ku svému užitku i užitku jiných . Velmi zajímavý článek.
Věra Ježková
6.9.2021 18:39
Moc hezké zamyšlení. I pro mě je čas důležitý. A preferuji plánování před náhodným plynutím čehokoliv. Nejsem dochvilná, jsem předchvilná. Trpím při představě, že bych někam měla přijít třeba jen o minutu později. Říká se, že dochvilnost není nic jiného než nutnost čekat na ostatní. Aktuální čas také sleduji neustále. A umím ho i odhadnout s přesností na pár minut. Např. když se v noci probudím, což bývá často. Správný čas jsem vystihla pro předčasný odchod do důchodu.
Soňa Prachfeldová
6.9.2021 18:18
Můj čas plyne, je dán ubíhajícími léty, slabší fyzickou silou a vše nejde tak rychle, jak bych si přála a i tak pomalu tam, kde bych chtěla. Jsem dochvilný člověk a téhož si vážím i u druhých.
Jana Šenbergerová
6.9.2021 18:04
Hezký článek i fotografie. Většinu života jsem musela fungovat podle hodinek. S odchodem do důchodu jsem je odložila a díky tomu zjistila, že si poradím i bez nich. Dovedu se orientovat podle slunce, a to i tehdy, když je zamračeno. Mé případné selhání jistí můj muž, který nosí hodinky i doma, což vůbec nechápu.
Alena Tollarová
6.9.2021 13:07
Bez hodinek na ruce nevycházím z domova a průběžně na nich sleduji čas. Přednost dávám klasickým hodinkám s ručičkami. Raději si řeknu je za pět minut půl dvanácté než 11.25. To na vnoučatech vidím, že přečíst čas na normálních hodinách už jim docela dělá problém. Rozčiluje mě, když hodiny třeba na náměstí nejdou správně. To sluneční hodiny jdou správně vždycky. I když ... letní a zimní čas jim nic neříká :) Zajímavé jsou třeba ty u rozhledny Stradonka.
Zuzana Pivcová
6.9.2021 12:15
Kdysi tu o dvojím pojetí času měl příspěvek Jirka Libánský, ale to tu ještě řada lidí nebyla. Vím, že třeba uváděl, jak pojímají čas přírodní národy. Tvůj článek s osobním postojem se mi velmi líbí. Netvrdím, že jsem dochvilná a vše předem plánuji. ale lidi, kteří nechají čekat hostitele a přijdou na návštěvu klidně o 1 - 2 hodiny později, aniž by měli vážný důvod a nějak se omluvili, nemám moc ráda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA