Miloslav Šašek při přechodu Pyrenejí. FOTO: Poskytnuto M. Šaškem
Poutník Miloslav Šašek: I na naší pouti jsme potkali svou smrt
6. 9. 2021V šedesáti letech podnikl s kamarádem pouť do Santiaga de Compostela. Cesta Miloslava Šaška uchvátila. Od té doby našlapal tisíce kilometrů. A o svých cestách napsal už tři knihy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miloslav Šašek
7.9.2021 21:41
Milé dámy, vážení pánové, a možná budoucí poutníci. Moc děkuji za Vaše příspěvky. Právě nyní jsem na pouti do Florencie rád bych příští rok do Assisi a Říma. Dnes jsem překročil hranice do Itálie na Brenneru. Reportáže můžete sledovat na Facebooku. Knihy vám rád dodám, jsou jen u mne na miloslav.sasek@aga2000.cz Ale budu fungovat až od října. Děkuji, poutník Mila
Jana Šenbergerová
6.9.2021 19:56
Na tuto pouť jsem se "vydala" prostřednictvím první knihy brazilského spisovatele Paula Coelha Poutník – Mágův deník. On ji šel jako věřící, který se přiklonil ke katolicismu. Mě zajímala jako duchovní cesta bez omezení vírou. Po vlastních ji prošla jedna moje přítelkyně a starší dcera. V šedesáti bych si na ni ještě troufla, ale teď už se spokojím se zkušenostmi jiných. A ty mohou být velmi rozdílné, přestože cílem je především cesta.
Jarmila Komberec Jakubcová
6.9.2021 16:18
Moc zajímavý článek. Knihu autora článku se pokusím sehnat a přečíst. Hodně jsem o tomto putování slyšela. Být mladší zkusila bych kratší cestu.
Alena Vávrová
6.9.2021 13:26
Tak toto putování mne už velmi dlouho zajímá a přečetla jsem již na internetu hodně autentických vyprávění o Svatojakubské cestě. Naposledy jsem si přála knihu Poutní cesty (D. Brabbs), tam jsou popsány i další světové poutní trasy. Po knihách M. Šaška se budu shánět.
Zuzana Pivcová
6.9.2021 12:10
Kdysi jsem viděla dokument o této pouti v TV. A známých vnučka se tam s kamarády vydala.
Helena Štěpánková
6.9.2021 09:36
Úžasný výkon. Pouť jistě byla vysilující, ale na druhé straně si dovedu představit, že vás nabila pozitivní energií na dlouhá léta.
Daniela Řeřichová
6.9.2021 08:22
Děkuji za zajímavý rozhovor se zajímavou osobností. Četla a slyšela jsem mnoho o této mystické pouti, ale sama jsem se neodvážila.
Dana Hošková
6.9.2021 07:58
Úžasně zajímavý rozhovor. Být mladší, asi bych se na cestu do Santiaga - byť v nějaké zkrácené verzi - vydala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA