Poutník Miloslav Šašek: I na naší pouti jsme potkali svou smrt
Miloslav Šašek při přechodu Pyrenejí. FOTO: Poskytnuto M. Šaškem

Poutník Miloslav Šašek: I na naší pouti jsme potkali svou smrt

6. 9. 2021

V šedesáti letech podnikl s kamarádem pouť do Santiaga de Compostela. Cesta Miloslava Šaška uchvátila. Od té doby našlapal tisíce kilometrů. A o svých cestách napsal už tři knihy.

Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Smekám, obdivuji, děkuji za zajímavé informace Vám i Tobě Honzo.
Miloslav Šašek
Milé dámy, vážení pánové, a možná budoucí poutníci. Moc děkuji za Vaše příspěvky. Právě nyní jsem na pouti do Florencie rád bych příští rok do Assisi a Říma. Dnes jsem překročil hranice do Itálie na Brenneru. Reportáže můžete sledovat na Facebooku. Knihy vám rád dodám, jsou jen u mne na miloslav.sasek@aga2000.cz Ale budu fungovat až od října. Děkuji, poutník Mila
Jana Šenbergerová
Na tuto pouť jsem se "vydala" prostřednictvím první knihy brazilského spisovatele Paula Coelha Poutník – Mágův deník. On ji šel jako věřící, který se přiklonil ke katolicismu. Mě zajímala jako duchovní cesta bez omezení vírou. Po vlastních ji prošla jedna moje přítelkyně a starší dcera. V šedesáti bych si na ni ještě troufla, ale teď už se spokojím se zkušenostmi jiných. A ty mohou být velmi rozdílné, přestože cílem je především cesta.
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc zajímavý článek. Knihu autora článku se pokusím sehnat a přečíst. Hodně jsem o tomto putování slyšela. Být mladší zkusila bych kratší cestu.
Alena Vávrová
Tak toto putování mne už velmi dlouho zajímá a přečetla jsem již na internetu hodně autentických vyprávění o Svatojakubské cestě. Naposledy jsem si přála knihu Poutní cesty (D. Brabbs), tam jsou popsány i další světové poutní trasy. Po knihách M. Šaška se budu shánět.
Zuzana Pivcová
Kdysi jsem viděla dokument o této pouti v TV. A známých vnučka se tam s kamarády vydala.
Helena Štěpánková
Úžasný výkon. Pouť jistě byla vysilující, ale na druhé straně si dovedu představit, že vás nabila pozitivní energií na dlouhá léta.
Daniela Řeřichová
Děkuji za zajímavý rozhovor se zajímavou osobností. Četla a slyšela jsem mnoho o této mystické pouti, ale sama jsem se neodvážila.
Blanka Lazarová
Úžasné, ohromující, smekám a obdivuji.
Dana Hošková
Úžasně zajímavý rozhovor. Být mladší, asi bych se na cestu do Santiaga - byť v nějaké zkrácené verzi - vydala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%