Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
Fejeton: Bychováním k utěšení duše
29. 8. 2021„Kdybych bejval poslechl tátu a šel na práva místo na stavárnu, mohl jsem se dneska mít třeba jako tamten vypasenej tlučhuba,“ kamarád Jirka ukazuje na obrazovku, kde jistý mediálně naleštěný JUDr. právě sděluje národu, že krást se nemá, nebo tak něco…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Novotná
11.1.2022 21:42
Příjemné, vtipné čtení, pěkné obsahově i literárně. Potěšilo mě, že v tom s těmi BYCHY nejsem při tom bilancování sama. Srdečně zdravím.
Jitka Caklová
2.9.2021 11:40
:-) :-) Sama za sebe mohu napsat, že moje bychy žehrání a posměchu vůči sobě se už proměnily v bychy sebechvalné, někdy až vítězné, přesto se zatím neumím vyhnout tomu, že sebechválu, neboť je to skutečnost, červíček pochybností občas navrtává :-) :-)
Jiří Dostal
2.9.2021 11:09
:-) :-) Proč tolik žehrání a posměchu? Jsou přece i bychy obranné, vítězné a sebechvalné
na metály "Signum laudis"! :-) :-)
Jitka Caklová
31.8.2021 10:52
Kdo ví, kde a čím BYCH dnes byla, KDYBYCH se nenarodila do rodiny, do které jsem se narodila. KDYBY ze mě vyrostla krásná holka po mamince a ne "čára", s prsy, nosem a nevzhlednýma rukama, po tatínkovi. KDYBY mi komunisti povolili, na doporučení učiliště pro výborný prospěch v prvním ročníku, přestup na potravinářskou průmyslovku do Pardubic, atd. Těch BYCHŮ by bylo a dík za to, že jsou pomíjivé. Ne vždy a vše, co jsem kdy dělala, jsem dělala ráda a přesto dnes pro mě není, na co BYCH si mohla ztěžovat i KDYBYCH chtěla :-) :-)
Naděžda Špásová
30.8.2021 12:28
Tohle není jen doménou samců, i samice to znají. Ty to neříkají v hospodě, ale v kavárně u kávy a dortíků a "kdybych" se týká většinou těch samců. Dobře napsané. :-)
Jana Vargová
30.8.2021 11:18
Zase jedno skvělé čtení! Vaše texty mi připomínají povídání Františka Nepila. Moc za ně díky. Á propós, kdybyste někdy chtěl vydat knihu Vašich fejetonů, prosím, dejte včas vědět, abych nemusela stát frontu. :)
Jiří Dostal
30.8.2021 04:53
:-) Nechal bych to být, pane autor, není bych jako bych. Když se ohlídnete za ženskou, snad
si ještě pamatujete, co jste viděl zepředu... :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA