Fejeton: Bychováním k utěšení duše
Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60

Fejeton: Bychováním k utěšení duše

29. 8. 2021

„Kdybych bejval poslechl tátu a šel na práva místo na stavárnu, mohl jsem se dneska mít třeba jako tamten vypasenej tlučhuba,“ kamarád Jirka ukazuje na obrazovku, kde jistý mediálně naleštěný JUDr. právě sděluje národu, že krást se nemá, nebo tak něco…

Fejetony Tomáše Poláka
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Novotná
Příjemné, vtipné čtení, pěkné obsahově i literárně. Potěšilo mě, že v tom s těmi BYCHY nejsem při tom bilancování sama. Srdečně zdravím.
Jitka Caklová
:-) :-) Sama za sebe mohu napsat, že moje bychy žehrání a posměchu vůči sobě se už proměnily v bychy sebechvalné, někdy až vítězné, přesto se zatím neumím vyhnout tomu, že sebechválu, neboť je to skutečnost, červíček pochybností občas navrtává :-) :-)
Jiří Dostal
:-) :-) Proč tolik žehrání a posměchu? Jsou přece i bychy obranné, vítězné a sebechvalné na metály "Signum laudis"! :-) :-)
Jitka Caklová
Kdo ví, kde a čím BYCH dnes byla, KDYBYCH se nenarodila do rodiny, do které jsem se narodila. KDYBY ze mě vyrostla krásná holka po mamince a ne "čára", s prsy, nosem a nevzhlednýma rukama, po tatínkovi. KDYBY mi komunisti povolili, na doporučení učiliště pro výborný prospěch v prvním ročníku, přestup na potravinářskou průmyslovku do Pardubic, atd. Těch BYCHŮ by bylo a dík za to, že jsou pomíjivé. Ne vždy a vše, co jsem kdy dělala, jsem dělala ráda a přesto dnes pro mě není, na co BYCH si mohla ztěžovat i KDYBYCH chtěla :-) :-)
Naděžda Špásová
Tohle není jen doménou samců, i samice to znají. Ty to neříkají v hospodě, ale v kavárně u kávy a dortíků a "kdybych" se týká většinou těch samců. Dobře napsané. :-)
Jana Vargová
Zase jedno skvělé čtení! Vaše texty mi připomínají povídání Františka Nepila. Moc za ně díky. Á propós, kdybyste někdy chtěl vydat knihu Vašich fejetonů, prosím, dejte včas vědět, abych nemusela stát frontu. :)
Helena Štěpánková
Moc vtipné, píšete skvěle, jen tak dál!
Věra Lišková
Skvěle napsané, takový humor mám ráda.
Jitka Caklová
J.D. 04:53 :-) :-) :-)
Jiří Dostal
:-) Nechal bych to být, pane autor, není bych jako bych. Když se ohlídnete za ženskou, snad si ještě pamatujete, co jste viděl zepředu... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%