Ilustrační foto: Ingimage
Umíme se léčit? Nejdůležitější je důvěra pacienta v lékaře, a naopak
16. 8. 2021Věra si občas nevezme svou pilulku na tlak. Petr se zase někdy zhřeší a sní chléb tučně namazaný máslem, k němuž přikusuje nožičku klobásy. A Lídě se vůbec ale vůbec nechce několik dní za sebou opustit svůj domov a vydat se aspoň na procházku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
16.8.2021 14:28
Dost dlouhou dobu jsem k lékařům chodila minimálně. Pak jsem se ocitla znenadání na kardiologii a hned mi byla dost vehementně doporučena určitá léčba medikamentózní (proti srážení krve) a určité zákroky (kardioverze a katetrizační ablace) Dvakrát jsem změnila lékaře a skoro dvacet let jsem v ÚVN u lékaře, ke kterému mám důvěru. Nejhorší je, když důvěryhodný lékař náhle skončí a nahradí ho jiný. To bývá často problém, a dokonce pro obě strany. Myslím, že skvělí byli rodinní lékaři, kteří znali v rodinách mnohdy více generací a měli se o co opřít. Chápu, že toho lékaři na obvodech i poliklinikách mají hodně. Ale někdy je pacient opravdu jen jako kus. Nedávno jsem přišla na kontrolu po dvou měsících (nechci upřesňovat, kam), respektive dojela jsem kvůli tomu z Týna do Prahy, oproti termínu jsem měla 20 minut zpoždění a pak jsem byla zkontrolována, tedy spíš odbavena, za 5 minut. Přede mnou tam byl anglicky hovořící cizinec, kterému se paní doktorka věnovala nesrovnatelně déle. :-D
Libuše Křapová
16.8.2021 12:32
oprava -
.... Ale stalo se mi, dokonce velmi nedávno, ... prostě letos na jaře.
Libuše Křapová
16.8.2021 12:30
Pokud obě strany dodržují, co by měly, je vše v pořádku. Já si většinou na své ošetřující lékaře stěžovat nemůžu, vždy se domluvíme. Také se nebojím zeptat, když něčemu nerozumím. Ale stalo se mi, dokonce velmi dávno, že jsem přišla do odborné ordinace k prvnímu vyštření (nové podivné příznaky), lékař mi po prvních slovech poručil odpovídat jen ano či ne. Pak mi kladl otázky, aby si ověřil svou diagnózu, na kterou usoudil po přečtení mých obtíží v doporučení. Vítězoslavně mi ji sdělil s doporučením určité diety. Teprve nyní jsem se dostala ke slovu. Sdělila jsem mu také . Že to, co mi řekl, dávno vím a umím s tím žít. Že mám problémy jiné. Víckrát mne v té ordinaci neviděl - ale také je pravda, že problémy se nevysvětlily. I když se to zklidnilo, řešit to začnu možná na podzim. Důvodně, cíleně a hlavně u jiného lékaře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA