FOTO: Pavel Háž
Indický běžec: Likvidátor slimáků, kterého milují zahrádkáři i děti
7. 8. 2021Indický běžec je domestikovaná forma kachny divoké, pocházející z jihovýchodní Asie. Ovšem ne z Indie, ale z Jávy, kde se první zmínky o chovu těchto ušlechtilých "kachen" vyskytly již před tisíci lety.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
11.8.2021 14:47
Libore :-) Mně šlo o jejich výměšky, ne o oběd :-) I když tuhle informaci jsem také nevěděla. Mám kačanky ráda na potoce i na talíři :-)
Ladislav Hnyk
8.8.2021 14:24
Všechny kachny žerou slimáky, akorát indičtí běžci vám nesežerou zeleninu kdežto ostatní kachny ano.Oni ji nesežerou, ale oštípou všechny výhonky takže nakonec zelenina zajde.Takže oplotit určitou část zahrady a slimáky jim nasbírat.Je to ekologická likvidace slimáků a nakonec si ještě pochutnáte na kachnách.
Karel Pecka
8.8.2021 10:03
…”jejich oblíbenou potravou jsou SLIMÁKY”… dnes již píše články kdejaký hotentot…
Libuše Křapová
7.8.2021 16:37
Libore, a co s tím, co žereou a pak zpracují? Asi je nemáš přímo u domu na dvorečku? Příbuzní si je chtěli pořídit a tohle jim právě vadí. Aby se jim v tom nebatolily malé děti :-)
Elena Valeriánová
7.8.2021 10:00
Indické běžce znám a vím, že jsou požírači slimáků. Jen si tu zahradu nedovedu představit, myslím trávník. O kachnách je známo, že žerou a ... Běžci to snad nedělají? Asi bych nedoporučila brouzdání bosou nohou v trávě. A jak jim říct, že kytky neozobávat? Jednou v době hnízdění jsem našla kachní vejce od kachny divoké. Rozklepla jsem ho psovi do misky, bylo jiné než slepičí. Takové olejovité. Pes si čichnul a víc k misce nešel. Když mu dám slepičí vajíčko, tak to jo, to si dá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA