Na pivo nebo na zmrzku?
Ilustrační foto: Pixabay

Na pivo nebo na zmrzku?

1. 8. 2021

Na pivo nebo zmrzlinu dostávám chuť jen v opravdu horkém letním období. Ale pak si na nich opravdu pochutnám. Avšak vždycky tomu tak nebylo. Pivo jsem prakticky nepila až do svých pětatřiceti let. Jednoduše mi nechutnalo.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Procházková
Na točenou zmrzlinku jezdíme na kole do Jesenice u Rakovníka, mají dobrou a hlavně nešizenou. Kopečkovou italskou zmrzku mají vynikající ve Františkových Lázních, hodně druhů a za dobrou cenu.
Jaroslava Handlová
Pivu jsem přišla na chuť až ve středním věku. Stalo se tak při výletu, kdy většinu zájezdu tvořili výjimečně muži. Po dobrém obědě jsem si chtěla objednat nějakou limonádu. Přesvědčili mě, že pro uhašení žízně je mnohem lepší pivo, než nějaké sladké pití. Vyzkoušela jsem to a odpor k pivu byl zlomen. Zachutnalo mi a při výletech si po obědě jedno s chutí dám. Domů pivo kupuji jen při svátečních příležitostech. Zmrzlinu si občas dám, moje oblíbená je stracciatella, nebo oříšková.
Marcela Pivcová
Když bych si měla vybrat v létě zmrzlinu, zvolila bych nějakou ovocnou, vzpomínám na výbornou rakytníkovou v Budějovicích. Pivo nepiju, nechutná mi, při grilování bych si dala červené víno - ale v poslední době jsme už dlouho negrilovali.
Soňa Prachfeldová
Pivo si moc ráda dám, když néjam dojedu po dlouhé jízdě autem, nebo když se griluje. A ráda občas kupují různé druhy na ochutnání a jednu láhev vypijeme oba napůl. Zmrzlinu jsem měla ráda hodně v dětství a v mládí. Teď občas točenou , též Opočenskou. Nedávno jsem měla slanou karamelovou a moc mi chutnala. Zmrzlina patří k létu.
Martina Růžičková
Dobrou zmrzlinu mám moc ráda. Nejvíc čokoládovou. Ve Stráži jsem taky zkusila různé nové chutě, ale na koprovou nebo čabajkovou mě nenalákali. Pivo si dám pouze občas s kamarády. Domů ho nekupujeme vůbec.
Alena Tollarová
Zatímco zmrzlinu zbožňuji odjakživa, pivo jsem nikdy nepila. Zmrzlinu pokládám za základní potravinu a nikdy nesmí doma v mrazáku chybět. S oblibou si ji vychutnávám večer doma. Venku si ji dávám jen v létě a je mi celkem jedno, jestli točenou nebo kopečkovou. Ve Stráži pod Ralskem jsme několikrát ze zvědavosti byli, ale je fakt, že koprovou a pod. stačí ochutnat jednou a dost. Zato levandulovou bych si dala, ale potkala jsem se s ní jen jednou. Pivo jsem si poprvé dala, věřte tomu nebo ne, na pivním čtvrtku s i60. Příležitostně si malé pivo dám, ale vyloženě chuť na pivo jsem nikdy neměla.
Dana Puchalská
Mám ráda nejen dobré pivo ,ale i dobrou zmrzku. Mám ráda vanilkovou, pistáciovou a různé smetanové s ovocem. Ale nemusím čokoládovou.
Jan Zelenka
Moc ven nechodím a tak si místo zmrzky koupím raději polárkáč. Jako mladý jsem hodně holdoval pivu. Kde jsou ty časy?! Množství piva, které v současnosti vypiji, je spíš zdravotní pomůcka, podporující trávení. Mám raději víno.
Alena Švancarová
Na pivo dostanu chut když je hodně velké vedro,ale ted ,co existují ta ovocná nealko piva ,piji ta.Ale jen občas,jsou určitě hodně kaloricky hodnotná :-)Zmrzlinu také jen hodně málokdy.Chutná mi slaný karamel,maková a ted jsem objevila rakytníkovou.Ale opravdu dvakrát za léto.Mám raději obyčejný nanukový dort.A to pivo ovocné je výborné vychlazené.
Věra Ježková
Jako malá jsem chodila pro pivo tátovi a samozřejmě trochu upíjela. Nejvíc piva jsem pila během studia na fakultě, kdy jsem coby pomvědka chodila s vyučujícími do blízké restaurace. V průběhu dalších let jsem občas zašla s kamarády do hospody. S přítelem jsme si jezdili do Humpolce do značkové prodejny pro Bernarda. Doma mám pivo málokdy. Někdy si ho dám na závěr výletu s Jendou. // Zmrzlinová jsem nikdy moc nebyla a nejsem. Chodila jsem k Myšákovi na karamel nebo jinam na poháry. Dát si zmrzlinu na ulici by mě asi nenapadlo. Naposled jsme ji měla nedávno v cukrárně, když jsem s Martinou slavila narozeniny.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%