Řecký čaj – zázrak z hor, který většina turistů nikdy nepozná
Řecký čaj přispívá k dlouhověkosti a permanentní pohodě. FOTO: Pexels

Řecký čaj – zázrak z hor, který většina turistů nikdy nepozná

2. 8. 2021

Říká se mu řecký horský čaj. Jde zpravidla o dlouhé suché rostliny, které se dají v Řecku vidět na tržištích nebo je nabízejí pouliční prodejci. Turisté je míjejí bez povšimnutí, protože většina z nich neví, o co jde. Je to chyba.

cestování gastronomie Řecko
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Novotná
Zmíněný řecký čaj jsem přinesla kdysi domů příteli. Nabízela ho kolegyně z práce jako vzácnost a věděla jsem, že přítel má čaj rád, na rozdíl ode mne, a takovou pozornost a změnu uvítá. V neděli po ránu si udělal čaje velký hrnec, jak bylo jeho zvykem, a zasedl k počítači. Když jsem ho v poledne volala k obědu, řekl, že nic jíst nemůže a opřel se o bílou stěnu, se kterou jeho obličej splynul. Bylo mu strašně zle, a protože od obvyklé snídaně nic nejedl, vyhledala jsem sáček s řeckým čajem, kde se v návodu psalo, že se má udělat šálek. Celý den měl z toho řeckého čaje otravu. Musí se ho vypít najednou jen malé množství podle návodu.
Martina Růžičková
Zajímavá rostlina - o její existenci jsem neměla tušení. Díky za informaci :-).
Zuzana Pivcová
Na horský čaj nás prvně upozornila průvodkyně na Krétě, prodával se buď ve svazcích nebo balený, nadrobno, ve foliích. Měli ho i na letišti jako suvenýr v tax free shopu. Od té doby už jsem si ho mnohokrát koupila v Praze v obchodě s řeckými specialitami. Samozřejmě ho měli i na jiných řeckých ostrovech i na Kypru, ale i v Albánii. Jeho chuť je pro mě výborná. Není aromatický jako třeba čaj mátový. Je jemný a osvěžující.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%