FOTO: Vladislava Dejmková
Z deníku hlídací babičky - den první
22. 7. 2021Na hlídání vnoučat se těším. Kvůli pandemii jsem si je za poslední rok moc naživo neužila. Ještě, že jsme se mohli vidět alespoň on-line. Adélce jsou čtyři roky, Jakubovi je šest. Jakub půjde v září do první třídy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
26.7.2021 14:45
Málem jsem článek přehlídla. To by mne opravdu mrzelo, Tvé příběhy vždy zaujmou.
Helenka Vambleki
26.7.2021 12:47
Hlídacími prarodiči jsme už několikátý rok, když zavzpomínám, tak nejstaršímu je 18, trávil u nás prázdniny od 1.třídy, takže už 13 let hlídáme další a další, jak dorůstali do školního věku. Letos nás čekají tři týdny s jedenáctiletým Matějem, ten už se dědy nemůže dočkat. Babičko, užívej si jich, čas letí a děti rostou a od určitého věku už po prázdninách u babičky netouží :-)
Marie Měchurová
23.7.2021 18:48
Vnoučat máme pět. Kdysi jsme si dali závazek, že je všechny naučíme lyžovat, U těch starších se nám to podařilo. Nejmladší dvojčata půjdou do školy, u nich nám to pokazil koronavirus. Tak si s nimi užíváme v létě o prázdninách.
Jan Zelenka
22.7.2021 22:21
Vnoučata mě bohužel minula. Tedy jedna vnučka. Je jí už 35. Na hraní je už trochu velká. A Covid mě připravil zatím i o pravnoučky.
František Matoušek
22.7.2021 16:27
Bohužel, nebo snad naštěstí, máme tuto dobu již za sebou. Naše vnučky jsou už velké a to až tak, že už jedna z nich, ta nejstarší, třicetiletá, má už svého potomka, čímž jsme vlastně již prababičkou a pradědečkem. Občas se u nás objeví naše nejmladší vnučka, té je už 11 let a tak přinese do našeho klidného hnízda trochu vzruchu. A tak teď již jenom vzpomínáme na chvíle, kdy u nás v minulosti bylo stále živo. Hezký postřeh hlídací babičky.
Marie Ženatová
22.7.2021 15:41
Díky za hezké přiblížení deníku hlídací babičky. Když byla moje vnoučátka mladší a měla jsem jich zde víc, tak každý večer jsem jako Jana H. padala přímo do postele - ale ty nádherné chvíle s nimi byly překrásné. Ze svého hlídacího deníčku jsem vytěžila i jednu publikaci vydanou v roce 1996 - "Život je dar..." Od neděle zde budu mít 2 vnuky - ovšem nyní už jsou to i moji občasní dobří pomocníčci...
Zuzana Pivcová
22.7.2021 12:08
Líbí se mi, když si vnoučata dobře rozumějí s prarodiči a nebrečí, že chtějí domů.
Dana Puchalská
22.7.2021 11:59
Vlaďko, hezké vyprávění a já Ti držím k dalším dnům s vnoučaty všechny palce.
Alena Velková
22.7.2021 11:57
Poslední téměř celý rok opravdu jako kdyby nebyl. Kontakt s vnoučaty byl minimální a čas běží... Až budou v pubertě, tak už o nás stát nebudou. Takže se těším na zítra. Začínám hlídat 4 kousky. Pátý je ještě moc malý, tak ten se přidá až příští rok. Dětičky u mě budou celý měsíc. Jen ať moc neprší a můžeme být co nejvíc venku. A všude sebou lékárničku a batoh jídla a pití. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA