Úvodní foto: autorka
Jazykový koutek 2 - Používání zájmen jí/ji, ní/ni
19. 7. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
28.7.2021 10:10
ano pomůcku tu a té používám od školních let, v tom snad nechybuju...i když, nikdy neříkej nikdy
Martina Růžičková
20.7.2021 19:55
Věro, moc se mi líbí Tvoje přehledné zpracování s použitím příkladů. Ocenila jsem přídavek.
Eliška Murasová
20.7.2021 18:35
Věrko, je dobré si osvěžit často používané. Spoléhám na svůj jazykový cit, ale když o něčem déle přemýšlím, někdy znejistím.
Marcela Pivcová
20.7.2021 15:13
My jsme při vyučování používali "tahák" : ji - tu /ženu/, jí - té /ženě/, stejně tak ni - ní. Fungovalo to, i když ve třídě s více než dvaceti žáky pochopitelně úspěch nebyl stoprocentní. Příklady k Vašim radám se mi líbí.
Zdenka Soukupová
20.7.2021 12:43
Pomůcku "tu" a "té" jsem neznala. Tak si ji snad zapamatuji. Je to podle ní jednodušší. Díky.
Jaroslava Handlová
20.7.2021 11:25
V hlavě mám zafixován stejný tahák - té-jí, tu-ji. Se statem quo jsem spokojena, za objasnění děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA