Moje další kniha
FOTO: autor

Moje další kniha

21. 7. 2021

Před čtrnácti dny vyšla moje, v pořadí jedenáctá kniha. Její název je Střípky z domova i ze světa. Je to můj čtvrtý cestopis, který zahrnuje ve své první části naše středomořské cesty -  Španělsko, Francii, Itálii a Chorvatsko. Druhá část pojednává o Předním východě – egyptský Sinaj, Jordánsko a Izrael. V třetí části je povídání o světových mostech a knihu uzavírá Tvář domova. Měl jsem to velké štěstí, že tato kniha vyšla v grantu města Litoměřice, díky místnímu nakladatelství Continual progress, v rámci festivalu litoměřických autorů. Její oficiální křest proběhne 22. září v prostorách místní Máchovy knihovny spolu s dalšími třemi autory. Viz přiložený leták. Jsem moc rád, že jazykové korektury této knihy, stejně jako mých předchozích pěti knih, se ujal skutečný odborník -  dr. Věra Ježková.

Pro malou ilustraci zde předkládám část úvodu:

„Nemůže být nic víc protichůdného, než naše současná evropská civilizace, vycházející z antických a křesťansko-židovských tradic. A na druhé straně svět Orientu, zatížený náboženským fundamentalismem. Dva světy. Dvě tváře civilizace. Středomořský turistický ráj a mystický a také dnes nebezpečný svět Předního východu. Která z těch dvou tváří je ta lákavější? Kdo chce znát odpověď na tuto otázku, musí zkusit obojí. Musí se dostat až za ty hranice našich všedních dní“. 

cestování literatura
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Srdečně blahopřeji!
Jan Zelenka
Milé dámy, děkuji za gratulace. Jindro, to přece nevadí. jsem rád, že jsi článek navštívila.
Jindra Hubačová
Jendo/Honzo, posílám velkou gratulaci . Moc se omlouvám za hvězdičky, mobil se spletl .Přeji hezké letní dny a ve zdraví. J.
Soňa Prachfeldová
Blahopřeji Honzo a moc oceňuji spolupráci Věrky.
Zuzana Pivcová
Také blahopřeji, a to nejen autorovi Jendovi, ale i jazykové korektorce Věrce. S malým povzdechem, i když zcela bez závisti, vzpomínám, jak mi Honza před 2 roky na závěr recitalu Lubomíra Müllera z písní s mými texty předal nečekaně vydanou sbírku mých veršů. Bylo to fajn, teď už nic nebude (narozdíl od Jendy, který píše pořád).
Věra Ježková
Jendo, blahopřeji ti ke knize i touto cestou. Je moc pěkná. Křtu se ráda zúčastním. Vždyť jsem trochu její kmotra. :-)
Marie Ženatová
I já ze srdce moc gratuluji...*
Alena Velková
Gratuluju!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 52. týden

U tradic zůstaneme i na přelomu roku 2024 a 2025. Kvízové otázky tohoto týdne se budou týkat tradic novoročních.