Ilustrační foto: Ingimage
Rychleji, dál a na co nejlepším kole. Posedlost cyklistikou pronikla i mezi seniory
15. 7. 2021
Barevný úbor těsně obepínající tělo, podivuhodně tvarovaná přilba, kolo v ceně ojetého auta. Taková výbava je čím dál častěji vidět u mužů vyššího věku. Cyklistika se pro mnohé stala téměř náplní života. Na jedné straně je to výborný způsob, jak si udržet kondici. Na straně druhé cesta do nemocnice a k rozvodu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
10.8.2021 12:14
P.S. Není to ani tak o věku jako o lidech. Mladých , silných a namyšlených ....... potkáváme nejen na kole. Jeden takovej pablb na koloběžce jel po chodníku jako ďábel , srazil mou 84 letou maminku a ujel. Sbírali ji cizí lidi okolo. Naštěstí byla " jen potlučená ".
Antonín Nebuželský
26.7.2021 07:05
Cyklistika je dneska takový trend. Slušný byznys. Kam se člověk podívá - cyklista, na silnici, na chodnících, v lese. Bude časem i dost nabouraných mamilů, nebo jimi nabouraných chodců.
Hloupé, že, ale taky jeden pohled, na věc.
Soňa Prachfeldová
21.7.2021 22:17
Je pravda, že na silnicích cyklistů opravdu přibývá, sviští z kopců , snad rychleji, než jedu za ním autem. Jsem opatrná, když je předjíždím, protože někdy hodně vjíždějí doprostřed vozovky. Také se ráda projedu, ale asi působím predpotopně, nesvítím jako kanárek, stejné kolo mi slouží skoro 20 let, tehdy mě stálo asi 6 tisíc a to jsem si myslela, že jsem hýřilka. Rozhodně více stavím, fotím a jezdím tam, kde není provoz. Zdar všem cyklistům.
Helena Štěpánková
18.7.2021 21:37
Mamil - zajímavá přezdívka. Takových mamilů jsem už potkala dost a jeden mě na lesní cestě málem přejel. Nejhorší je, když si starší páni s vybavením pro mladistvé myslí, že zvládnout to, co ti mladí.
Libuše Křapová
15.7.2021 18:36
Přesně tak, Jano. Ne všichni senioři mají takové ambice, jako ti jedinci v článku. I jízda na kole se musí užívat. My jezdíme, kocháme se okolím, posedáváme u svačiny a přesto jsem i v kopcovitém terénu schopna ujet na elektrokole až padesát kilometrů. V pohodě, bez rizikového chování a ohrožování sebe i ostatních. Mám pocit, že článků na nevyhovující chování seniorů je poslední dobou nějak moc. Nemyslím tím jen naše íčko, ale všechny weby. Jsme postarší, proto prý pomalí, špatně odhadujeme situaci, špatně reagujeme, nemáme co dělat na silnici, protože překážíme těm borcům v rychlých autech, nemáme co dělat na kole, - ani elektrokole, to je prý ještě nebezpečnější -, nemáme se motat po horách, abychom nedostali infarkt, nemáme chodit plavat, protože tam bychom ho mohli dostat tuplem - co vlastně můžeme? Není to každého z nás jeho věc? Nebo nám každou aktivitu musí napřed někdo schválit? A pokud se teď v seniorském věku někteří rozvedou, protože jeden z nich hltá na kole kilometry - no, pokud je rozvede tohle, je to jen známka toho, že jejich manželství nebylo v pořádku už dlouho předtím.
Jana Šenbergerová
15.7.2021 16:03
Přestože jezdíme na kolech rádi, letos jsme je ještě ani nevytáhli ze sklepa. Museli jsme je tam snést, protože se nevešla do kolárny /kočárkárny, kde se na čas uvelebil kočár pro dvojčata. Snad to ještě letos stihneme. Když jezdíme, nepolykáme kilometry, ale jedeme na pohodu. Každou chvíli zůstaneme někde stát a kocháme se.
Antonín Nebuželský
15.7.2021 14:10
Taky bych chtěl být mamilem, jenže by mi vystupovalo moje chodecké bříško.
Tak jsem kolo věnoval potřebnému a chodím s kamarádem pěšky. Zdarma :-)
Blanka Lazarová
15.7.2021 14:07
Cyklistika, resp. cykloturistika je báječná aktivita. Ale kde je míra, rozum, soudnost nebo ohledupnost k rodině ? Např. 70-tiletý kanárek na elektrokole, který nikdy nesportoval , to je přímo vražedná kombinace.
Alena Tollarová
15.7.2021 13:19
Jízdu na kole jsem po prodělání GBS vypustila ze svých pohybových aktivit a naprosto mě míjí. Chodím pěšky a naopak vůbec nechápu polykače kilometrů, kteří zběsile šlapou do pedálů, ženou se krajinou a ani snad pořádně nevědí, kudy jedou. Natož aby si všimli nějakých krás. Nikomu to ale neberu. Zkrátka každý jsme jiný.
Svatava Páleníková
15.7.2021 13:07
Vtipný článek. Mamila znám, je to náš soused. Jezdí nejméně třikrát týdně v tom cyklistickém oblečku. sice mu táhne na sedmdesát, ale na kole se cítí jak třicátník. Já mu fandím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA