Ilustrační foto: Pixabay
Proč ženy neumí číst v mapách?
6. 7. 2021Otázka “Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách?” se stala názvem knihy, filmu i divadelních inscenací. Má patrně ilustrovat to, že existují rozdíly mezi myšlením mužů a žen.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
6.7.2021 13:11
:-) Mapy jsou možná zastaralé, ale schopnost prosté orientace ve volné přírodě zůstává a může se rozvíjet. Třebaže jsem sám zastaralý; děvčata měla vždycky za dobré motivace talent. :-)
Helena Přibilová
6.7.2021 11:38
Při plánování výletů jsem se také naučila používat aplikaci mapy.cz, a to nejen k vyhledávání vzdálenějších míst. Je až k neuvěření, kolik zajímavých míst jsem díky této aplikaci objevila i v blízkosti našeho bydliště. Ráda si prohlížím také klasické mapy. V naší knihovně nechybí velký atlas světa a v manželově pracovně visí i mapa světa.
Marie Faldynová
6.7.2021 10:38
Ráda cestuji, ale orientuji se těžko. Zase se ale nehádám, že jdeme špatně, protože to nepoznám :-))
Jana Šenbergerová
6.7.2021 09:49
Moc hezky jsem si po ránu početla. Jsem asi 50 na 50, takže se umím vyznat v prostoru (i hezky ztratit) podle mapy, ale zase se najít díky intuici.
František Matoušek
6.7.2021 09:13
Musím se smát. Zažívali jsme podobné "chvíle", když jsme jezdili podle automapy. Hezké povídání o tom, proč ženy neumí číst v mapách.
Libuše Křapová
6.7.2021 09:07
Když jsem poprvé slyšela název knihy, tak jsem se urazila. Proč by žena, konkrétně já, neuměla číst v mapách? Začala jsem knihu číst - a trhala se smíchy. Některé situace byly jako okopírované z mého tehdejšího života a tehdejšího manželství. Jen v knize jsou popsané vtipněji. Přesně podle popisu si musím já otočit mapu podle směru jízdy (či chůze) a bývalý manžel zase v některých situacích reagoval jako spoluator knihy. A orientační smysl mi opravdu také chybí. Po přečtení té knihy se k tomu hrdě hlásím. Podle autorů je to jedním ze znaků pravé ženy. A JÁ jsem ŽENA! (Tak si mne, chlape, v lese hlídej. Protože jinak se ti ztratím za nejbližším stromem.) Vlaďko, díky za článek :-)
Hana Šimková
6.7.2021 08:37
Přiznávám se, že v mapách číst neumím a také nemám orientaci. Potřebuji vždy někoho kdo mne dovede, protože sama to opravdu nedokáži. Trpím tímto nedostatkem od malička, tak je to asi nějaká genetická chyba.
Daniela Řeřichová
6.7.2021 08:27
Vlaďko, napsala jsi to skvěle, naprosto ti rozumím, mám podobné zážitky. A stejně jako Vlasta L. už dnes nemohu fungovat bez těchto užitečných aplikací.
Jarmila Fialová
6.7.2021 08:26
Klidně můžu říct, že v mapách jsem jako doma a plánovat výlety si bez nich neumím představit. A moc mě to baví. Zrovna příští týden vyrážíme(tři babky) do Světlé nad Sázavou a podle mapy.cz jsem naplánovala ubytování a všechny výlety v okolí včetně dopravy.
Vlasta Ledlová
6.7.2021 08:20
Pěkný článek. Já už si bez aplikace Mapy.cz nebo Google Mapy neumím představit žádné plánování cesty nebo výletu. A když se ztratíte třeba v lese, je chytrý telefon s GPS k nezaplacení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA