
Takto může vypadat oběd v nemocnici podle metodického doporučení MZ. FOTO: Pixabay
Konečně! V nemocnicích se přestane vařit podle dietního systému z roku 1955, pacienti se mohou těšit na chutná jídla
22. 6. 2021Po 65 letech konečně nastal čas pro změnu systému stravování hospitalizovaných pacientů v nemocnicích. Všeobecná fakultní nemocnice v Praze (VFN) se stala pilotním pracovištěm, kde vaří jídla moderní, chutná, zajímavá, zdravá a ekonomicky dostupná.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
27.6.2021 15:22
Při pobytu v nemocnici jsem si nikdy nestěžovala na stravu. Většinou jsem tam byla se svou zbídačelou páteří a byla jsem ráda, že se najím bez toho, že bych v těch bolestech tahala domů nákupy a stála pokřivená u plotny.
Martin Vrba
24.6.2021 17:17
Ty nové změny v gastronomii v nemocnicích přímo lákají, aby svou neutěšenou finanční situaci čeští důchodci řešili tím pádem – pádem na ledu – a zlomeninou v krčku. A co špagety – nezapomínají u nich v novém řádu na poklop jídel (?) – v nemocnicích to hodně táhne. :) Doufám, že je zajištěna i kompletní štědrovečerní večeře za zvuku rolniček. To by mohla chodit osobně zvonit samotná ministryně Maláčová. Jo – to se máme. :)
Jiří Dostal
23.6.2021 18:26
:-) Při vyživenosti naší populace by mnohý pacient zasloužil hovězí z býka vlastnoručně skoleného v koridě, vepřové z kňoura uhnaného osobně v lese, také polezení na stromy za ovocem by bylo ozdravné atd. Atrakce s formou jídel ve špitálech je jako řeholení se v lupanáru, Obecně je pobyt v nemocnici příležitostí k racionální askezi a k pochopení, jak naše
tělo funguje a co si žádá, to vše za pozorného přispění ošetřujících. Strávil jsem od dětství
ve špitálech asi pět let, na sedmdesátníka nic moc, naposledy mě velice potěšila ošetřující
lékařka v nejmenovaném chorobinci, a to konstatováním, že jsem snad první pacient, který
po třítýdenním pobytu přibral deset kilo, noční dušnost mi léčila paralenem, podivně zjihla při mém dotazu, jaké diuretikum jsem ve smyslu nástupní anamnézy dostával. Žádné. :-)
Magda Škodová
23.6.2021 08:28
V posledních letech jsem byla častým pacientem ve Fakultní nemocnici v Ostravě a na stravu si nemůžu stěžovat. Snad jen to, že porce byly obrovské a potom se velké zbytky vyhazovaly, ale to je spíš o velikosti žaludku než o kvalitě jídla. A nemocnice není hotel...
Jarmila Komberec Jakubcová
23.6.2021 08:18
Když jsem byla v lednu hospitalizovaná v nemocnici Hořovice tak jsme měli výběr ze tří jídel a všechna byla super. Kdo chtěl mohl si za příplatek nechat vozit jídla z restaurace.
Hana Řezáčová
22.6.2021 21:41
Poslouchala jsem reportáž o vaření v této nemocnici v TV - dnes např. na tu moderní dietu vařili tresku s petrželovou omáčkou a kuskus - no, proti gustu ... Vždy se v nemocnicích hledělo na výživu pacientů, nebyli nutriční terapeuti jak dnes, ale dietní sestry, které sestavovaly jídelníček (normální strava, diabetická, žlučníková, atd. ) a dohlížely v kuchyni, aby vše bylo dodrženo ... Trochu mě uklidnilo, že nepřestali vařit i klasická česká jídla :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA