
František Pinkava, sládek Pivovaru Herold Březnice FOTO: Jan Šoltés
Pivo je živý organismus, jeho výroba není stereotyp, říká sládek jednoho z nejstarších pivovarů světa
19. 6. 2021František Pinkava je sládkem tělem i duší. „Člověk musí mít hlavně svou práci rád, být srdcařem,“ říká. Pracuje v Pivovaru Herold v Březnici u Příbrami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.6.2021 07:29
Pěkný, zajímavý článek. Pan sládek je velký pohodář. Když jsme kdysi jezdívalo se školou na chmel, nenáviděla jsem pivo. Teď si ho občas ráda dám ke grilování, či nealko při cestách. Česká piva jsou dobrá značka.
Olga Škopánová
23.6.2021 07:08
Sládek je sice důležitý ale v dnešní době jsou pevně dané výrobní postupy, varní proces je řízený většinou počítačem a následné kvašení na spilce a v ležáckých tancích je pod kontrolou laboratoře. Takže týmová práce.
Daniela Řeřichová
19.6.2021 13:02
Sládek je pro pivovar vždy nejdůležitější osobou. Nejsem znalec piva, ale ráda občas vyzkouším sortiment minipivovarů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA