Foto: autorka
Jede, jede mašinka, kouří se jí z komínka...
14. 6. 2021Co člověk nezažije na vlastní kůži, neuvěří. V sobotu jsme se vydali do železničního muzea v Lužné u Rakovníka. Plakátek sliboval nečekané zážitky a… nelhal.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
12.11.2021 08:55
A my v Bezdružicích marně hledali avízované železniční muzeum. Byl to jeden starý vagón na nádraží s fotkami. Ale tůra v krásné přírodě nás potěšila.
Jaroslav Kolín
16.6.2021 11:30
My jsme tam v sobotu vyrazili i s dětmi a bylo to pěkné. Ten stánek ČNB tam nebyl náhodou, ale v souvislosti s vydáním pamětní 500Kč mince s lokomotivou Albatros (to je ta modrá na obrázku). Manželka dříve v ČNB pracovala, takže si poklábosila s bývalými kolegy. Protože jsme v Lužné byli i loni, pečlivě jsme se vyhnuli jídelnímu vozu a na závěr jsme se rozšoupli v restauraci Lebeda poblíž parkoviště.
Dana Puchalská
16.6.2021 09:14
Helenko, děkuju za pěkný článek. Vrátila jsem se do dětství. To jsem často jezdila vlakem taženým parní lokomotivou.
Soňa Prachfeldová
15.6.2021 06:35
To byl hezký výlet, vás dva pohodáře nemohou ti nadlidé přece rozhodit. Prima i fotky.
Naděžda Špásová
14.6.2021 18:49
Zážitková jízda, to muselo být moc pěkný. My jsme si v neděli vyrazili do Levandulové zahrady a Libochovic na zámek, tedy jen venku. Fotky máš moc hezký.
Jana Šenbergerová
14.6.2021 15:58
Pěkné! To bývaly časy, když jsem koukala z okýnka a vítr čechral vlasy. A při nočních návratech z výletu létaly kolem nejen chomáče kouře, ale také hvězdičky jisker. V rámci srazu íčka jsme navštívili Muzeum ozubnicové dráhy. Také to byl zážitek, včetně jízdy z Kořenova do Desné a zpět.
Věra Ježková
14.6.2021 15:32
Mašinky a vlaky mám ráda od dětství. O muzeu vím, bohužel jsem tam nikdy nebyla. Pouze ve Střešovické vozovně. Díky za prohlídku.
Zuzana Pivcová
14.6.2021 12:02
Železniční muzeum jsem navštívila pouze před několika roky na Rujaně v Německu. Jízdu vlakem mám dodnes ráda a vlakům dávám přednost před jinými dopravními prostředky, i když už vůbec nepřipomínají vlaky mého dětství.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA