Jede, jede mašinka, kouří se jí z komínka...
Foto: autorka

Jede, jede mašinka, kouří se jí z komínka...

14. 6. 2021

Co člověk nezažije na vlastní kůži, neuvěří. V sobotu jsme se vydali do železničního muzea v Lužné u Rakovníka. Plakátek sliboval nečekané zážitky a… nelhal.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
A my v Bezdružicích marně hledali avízované železniční muzeum. Byl to jeden starý vagón na nádraží s fotkami. Ale tůra v krásné přírodě nás potěšila.
Jaroslav Kolín
My jsme tam v sobotu vyrazili i s dětmi a bylo to pěkné. Ten stánek ČNB tam nebyl náhodou, ale v souvislosti s vydáním pamětní 500Kč mince s lokomotivou Albatros (to je ta modrá na obrázku). Manželka dříve v ČNB pracovala, takže si poklábosila s bývalými kolegy. Protože jsme v Lužné byli i loni, pečlivě jsme se vyhnuli jídelnímu vozu a na závěr jsme se rozšoupli v restauraci Lebeda poblíž parkoviště.
Dana Puchalská
Helenko, děkuju za pěkný článek. Vrátila jsem se do dětství. To jsem často jezdila vlakem taženým parní lokomotivou.
Soňa Prachfeldová
To byl hezký výlet, vás dva pohodáře nemohou ti nadlidé přece rozhodit. Prima i fotky.
Naděžda Špásová
Zážitková jízda, to muselo být moc pěkný. My jsme si v neděli vyrazili do Levandulové zahrady a Libochovic na zámek, tedy jen venku. Fotky máš moc hezký.
Jana Šenbergerová
Pěkné! To bývaly časy, když jsem koukala z okýnka a vítr čechral vlasy. A při nočních návratech z výletu létaly kolem nejen chomáče kouře, ale také hvězdičky jisker. V rámci srazu íčka jsme navštívili Muzeum ozubnicové dráhy. Také to byl zážitek, včetně jízdy z Kořenova do Desné a zpět.
Věra Ježková
Mašinky a vlaky mám ráda od dětství. O muzeu vím, bohužel jsem tam nikdy nebyla. Pouze ve Střešovické vozovně. Díky za prohlídku.
Alena Vávrová
Moc prima výlet, dám tip do rodiny, děkuji.
Daniela Řeřichová
Pěkné fotky, pěkný tip na výlet, díky.
Zuzana Pivcová
Železniční muzeum jsem navštívila pouze před několika roky na Rujaně v Německu. Jízdu vlakem mám dodnes ráda a vlakům dávám přednost před jinými dopravními prostředky, i když už vůbec nepřipomínají vlaky mého dětství.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%