Jak jsem potkala cvrčka
FOTO: autorka

Jak jsem potkala cvrčka

8. 6. 2021
hmyz Můj příběh příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Hezky napsané, Jano, my takhle každé léto honíme v obýváku sršně, a to máme ve dveřích sítě. Taky se jich bojím. Cvrček nám jednou vlezl do pokoje, když jsme byli na dovolené v Krkonoších. Taky to nebyla žádná krása.
Alena Tollarová
Sršňů je letos docela hodně, prožene se kolem mě jako torpédo každou chvíli. Cvrčka jsem viděla jen jednou a to mě na něj ještě upozornila kamarádka. Někde v archivu mám fotku. Venku je teď slyším všude.
Zuzana Pivcová
Z hmyzu v panelákovém bytě mám docela obavy. Stačí mi i velká moucha. Hmyz tu začne panikařit a neví, jak se dostat ven. Takže raději nebudu jednotlivé druhy znát. :-D
Libuše Křapová
Jani, také teď poslední roky sleduji, co mi to lítá po zhradě. V suchém kmínku smrčku sídlí černý "čmelák" (samotářská neútočná včela), z kbelíku jsem zachraňovala brouka roháče, viděla jsem nádherně nebesky modrého tesaříka, na kytkách mi bzučeli "kolibříci" (můra, jejíž jméno jsem zapoměla), na žluté fasádě se mi často vyhřívají kudlanky. A tak podobně. Včera na výletě na kolech jsme potkali malou užovčičku. Plavala si ve velké louži. Chvilku jsme ji pozorovali a tak si nás také připlavala prohlédnout. Dnes Jindra luštil křížovku, ptal se mne jestli znám motýla nesytku. Neznala jsem, vyhledala na wikipedii a užasla. Ta nesytka vypadá ale úplně jako sršeň. Ale není to sršeň, je to motýl v bezpečném hávu.
Vladislava Dejmková
Vidím cvrčka poprvé na této fotce, také jsem dítě z města. Ale mám pár zkušeností se sršněmi, které nám občas sídlí na půdičce chaty. Stačí nedráždit, samy neútočí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%