Také mezi seniory je mnoho mužů a žen závislých na alkoholu. FOTO: Pexels
Senioři pijí alkohol méně často než zbytek národa. Závislých lidí na alkoholu je nejvíce ve velkých městech
4. 6. 2021České populaci dlouhodobě náleží jedna z prvních příček v závislosti na alkoholických nápojích. Nejnovější studie Státního zdravotního ústavu (SZÚ) a Národního ústavu duševního zdraví (NÚDZ) podrobně sleduje, jak na tom Češi s pitím alkoholu jsou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
5.6.2021 18:57
Také se divím, kdo vypije za mne tu průměrnou spotřebu. Manžel a dvě děti s rodinami také nepijí, nejstarší syn nepovažuje pivo za alkohol. Takže je pořád bez peněz. Komu není rady, tomu není pomoci.
Lenka Kočandrlová
5.6.2021 16:06
Nepila jsem alkohol nikdy nijak moc,nechutnalo mi to,a nyní již asi 20 let jsem neokusila ani kapku.Když tak vidím v obchodě ty baterie lahví s chlastem,tak si říkám,kdo to asi pije??! A při pohledu na tabulky zase žasnu,kdo za mne vypije ty litry piva,vína a lihovin??? Doma nemáme žádný alkohol,nejvýš nealkoholické pivo...
Ladislava Tesařová
4.6.2021 15:11
Ono se také může stát, že senior začne pít, když ztratí dlouholetého partnera. Když jste ve vztahu 40-50 let a ta vaše spřízněná duše odejde k předkům, je to pořádná rána. A někdo to fakt neustojí. Do práce už nechodíte, abyste přišli na jiné myšlenky, přátel ubývá, děti mohou bydlet daleko, není to jednoduché. ☻
Jitka Caklová
4.6.2021 11:15
Paní Danielo, teď ještě to těm alkoholikům, kuřákům, hypochondrům a dalším různým závislákům, umět "správně" podat. Pokud někdo chce radu, případně pomoc, vyhledá si ji kdekoliv, ale pokud nechce, nebude číst tyto, ani jiné stránky. Násilím ještě nikdo nikoho nepředělal. V mé blahé paměti, moje maminka byla závislá na práci, protože, co jako ženská neudělala, to nebylo a vždycky říkala, "Kdyby to bylo možný, tak já bych se nejraději nechala očkovat sérem na práci."
Daniela Řeřichová
4.6.2021 09:53
Zajímavý článek, silné téma. Jsou tady na portále silní jedinci, kteří konají jen správně, ale v populaci 60+ existuje mnoho spouštěčů pro nadužívání léků nebo alkoholu: nemoc, opuštěnost, deprese. Považuji za dobrý signál se touto problematikou zabývat.
Marie 00000
4.6.2021 08:55
Možná je to o tom, že ti, co chlastali 1. ligu v mládí, už nemůžou být zahrnuti do kategorie 60+, jelikož mezi námi nejsou :) .
Martin Vrba
4.6.2021 08:46
Tak trochu cítím pocit viny, že jsem skoro abstinent a že je tak na ostatních, aby naplnili tyto smutné tabulky a já se jen zase v něčem jen vezu bez přičinění. To samé se týká spotřeby cigaret, tam jsem ještě větší bestie, jsem nekuřák, ale vlastním pár akcií největší tabákové firmy a tudíž z toho ročně pár tisícovek mám. Stydím se, ale ještě mne nenapadlo, že bych je věnoval na boj proti kouření. :)
Jitka Caklová
4.6.2021 07:10
Bez "vědeckých" podkladů a různých tabulek, už z nadpisu vyplývá, že "starého psa novým kouskům nenaučíš". A ti co začali pít až na stará kolena, je jen důkazem toho, že nejsou schopni zvládat sebe, protože neumí vnímat realitu. A opět moje obligatorní, každý je svého štěstí strůjcem, ale ne každý o tom ví.
Danka Rotyková
4.6.2021 06:39
Když se ta čísla dají na papír, je to dost drsné. Ale tahle statistika bude bohužel pravdivá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA