Říká se, že matka o dítě pečovat musí, ale babička může. FOTO: Ingimage
První vnouče znamená pro většinu babiček velkou radost, ale nemusí to tak být vždy
5. 6. 2021Nadšená, milující, ochotná udělat kdykoli cokoli. Tak si většina lidí představuje ženu, která se poprvé stala babičkou. Jenže vždy to tak není. Některé ženy babičkovskou roli takto neprožívají. Není třeba se tomu divit a už vůbec ne je za to odsuzovat.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Patrik Poula
9.3.2023 06:17
Nám se narodí první vnouče zhruba za měsíc a samozřejmě se s manželkou moc těšíme. Bude to něco úplně jiného. Hlavně si ho budeme moct jen užívat a všechny povinnosti zůstanou na rodičích :-D . Manželka už stihla udělat takový ten "dort" z oblečení a plen. Objednala toho hodně z https://www.tamaiti.cz/kojenecka-body-nebo-bodicka-z-biobavlny/ a dala si na tom fakt záležet. Doufám, že budeme dobrý děda a babička :-) .
Hana Rypáčková
7.6.2021 16:05
První vnoučata v padesáti a poslední v pětasedmdesáti je rozdíl... Ale dávám to, nechci je ošidit, dokud to zdravi dovolí.
Vladislava Dejmková
7.6.2021 12:47
Vnoučata (6 a 4 roky) jsou pro mě radost, jen bych je ráda viděla častěji a měla víc síly na to, podnikat s nimi různé věci. Ráda je vidím, ale jsem také ráda, když odejdou. Pak na mě padne únava a nějakou dobu musím lenošit.
Lenka Kočandrlová
7.6.2021 09:27
Pro Marii N.: to tedy musí být dědek,tak svoje vnoučata by chtěl mít na vaší chalupě pořád a ty vaše jen týden??? Tohle bych mu rychle zatrhla,snad vaše vlastní mají přednost.On ať si ty svoje nechá na své chalupě a jelikož žádnou nemá,tak má holt smůlu....
Eva Kopecká
7.6.2021 00:24
Paní Marie Němcová asi neměla tu kuráž postavit se novému vztahu radikálněji. Pán se nastěhoval k ní a začal rozhodovat o návštěvách jejích vnoučat. V úplně stejné situaci se ocitne řada z nás. Skutečně proti srsti mi je ve svém pokročilém věku poslouchat u sebe doma a na své chalupě někoho, s kým nesouhlasím. Jsem svou paní a radši bydlím sama. Za tu svobodu dělat si věci po svém a vídat se s rodinou, jak chci já, mi to stojí. A pak mi nějaký příspěvek na domácnost může být ukradený. Tak jsem holt single a radši se vídám s někým, kdo se ke mně do bytu necpe a do volného času a blízkých lidí mi nemluví.
Libuše Křapová
6.6.2021 17:04
Marie, na vaší vlastní chalupě nesmíte mít vnoučata delší dobu? No, nevím, to by se mi asi nelíbilo. Možná beste se měla trochu důrazněji ozvat a nastavit vlastní pravidla. U nás jsem já nevlastní babička a partner je nevlastní dědeček. Problémy nám to žádné nedělá, v klidu se vším navzájem domluvíme. My i děti.
Soňa Prachfeldová
6.6.2021 14:46
Být babičkou i dědou je krásné. Pan Zelenka se ozval a má pravdu, mám pocit, že vnoučata velmi lpí na svých dědech. Nejvíce si užijí posledního vnoučete, jelikož jsem již doma.
Marie Nemcova
6.6.2021 10:48
Zajímalo by mne, jak to děláte vy, které žijete s nevlastním dědečkem. Ovdověla jsem v 55 a našla nového partnera v 60ti, s kterým žijí ve společné domácnosti ( v mém bytě). Z návštěv vnoučat ( 7; 8) není nadšený a v létě je na své chalupě mohu mít max. týden. Asi bych si mohla prosadit delší dobu, ale nebylo by mu to vhod, a o to delší dobu by tam měl svá vnoučata. Vše musí být recipročně. Já jeho vnoučata mám rada, jsou to slušně vychované děti. Jen se s nimi musí jezdit každý den na výlety.
Jan Zelenka
6.6.2021 09:23
Kupodivu existují i dědečkové, nejen babičky. A ti mají také z vnoučat radost. Autorka tento prostý fakt asi nebere na vědomí.
Oldřiška Šálková
6.6.2021 06:12
Jsem babičkou 6 vnuček . Poprvé jsem se jí stala ve svých 53 letech . Všechny vnučky se pak narodily během 8 let . Jsou pro mě moc důležité a vnášejí mi mnoho radosti ,elánu a optimismu do mého života . Jsem ráda za každou chvilku ,kdy můžu být s nimi . Vždy říkám ,že jsou to nejlepší, co mě v životě potkalo a vnuček i dcer si moc vážím . Nedovedu si život bez nich představit a jsem ráda ,že mám to štěstí být maminkou a babičkou. Navíc ten pocit ,že vnučky chtějí čas trávit se mnou je moc dobrý a dělám vše proto ,aby nám ta chuť trávit čas spolu co nejdéle všem vydržela .
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA