Foto: autor
Český národ se konečně dočkal…
1. 6. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
2.6.2021 14:33
Všichni jsme tak trochu pokusní králíci, i ti co nás chtějí řídit a být neustále v čele ,se pokouší o to,udělat na nás nezapomenutelný dojem, což se jim bezesporu daří. Každý vědec , hlavně ten, co jen a jen bádá mi připadá trochu jako mimozemšťan a každý má svoji ,ale trochu odlišnou pravdu. Pan profesor nás dokázal i vystrašit ,přesto si myslím že je to dobrý vědec.
Jarmila Komberec Jakubcová
1.6.2021 21:16
Pan prof. Flegr má moc hezkého kocoura Micíka. Také jeho blog je kocourovi zrzečkovi věnován.Jinak je mi sympatický a občas s jeho názory souhlasím - občas mám názor jiný.
Jana Hošková
1.6.2021 20:43
Pan prof. Flegr dělá nesmírně záslužnou práci, a ti, kteří se posmívají, jsou hlupáci. Vždycky si vzpomenu na na vyprávění o Červíčkovi /Červuišovi, Indiánovi - kterého přivezl ze svých cest náš velký cestovatel Frič. Přivezl ho v podstatě proto, aby se pokusil zachránit jeho kmen, který byl zachvácen neznámou nemocí. A jeden z tehdejších předchůdců pana doktora Flegra, parazitolog, přišel tenkrát na příčinu té nemoci.
Jana Šenbergerová
1.6.2021 19:57
Nepochybuji o tom, že to je projekt nejen zajímavý, ale také přínosný. Sledovala jsem počiny pana profesora a jeho názory mi byly sympatické
Hana Řezáčová
1.6.2021 14:42
Ano, i já jsem slyšela o tom výzkumu prof. Flegra ... Dle názvu je vidět, že má kromě vědeckých znalostí, i smysl pro humor ... K článku: Jak "tancovat" mezi a) doporučeními epidemiologů a b) těmi stejnými doporučeními "přežvýkanými" právníky? Podle svého! - nejdu tam kam nemusím a jdu tam, kde vím že můžu ( i bez doktorů medicíny a i bez doktorů práv) - prostoru je všude dost, svítí sluníčko a vypadá, že konečně bude i teplo ...
Zuzana Pivcová
1.6.2021 13:43
Aha, tak ono je to jinak, když jsem psala svůj komentář, ještě jsi tu nebyl.
Zuzana Pivcová
1.6.2021 13:39
Já myslím, že tím titulem označuje prof. Flegr nás všechny. Připomíná mi to někdejší knížku doktora Hnízdila Mým marodům (odvozeno od Mým národům, někdejšího císaře o vyhlášení války).
Jiří Libánský
1.6.2021 13:36
Dr. Flegra znám už asi 5 let. Kdysi jsem v rádiu slyšel rozhovor s naši známou parazitoložkou a její povídání o parazitech mne nadchlo a hned jsem měl o hobby víc. Tak jsem se dostal k Dr. Flegrovi a jeho úžasným přednáškám. Bakterie a viry jsou ze všech parazitujících organismů ti nejrozmanitější a nejzajímavější. S příchodem Covidu přišel i nový neznámý vir z obzvláště neobvyklého kmene SARS a objekt zkoumání laboratoří celého světa, což jsem se zájmem sledoval. Uvítal jsem i možnost očkování proti viru moderním typem vakcín na principu mRNA. Když mi bylo něco o viru nejasné, Dr. Flegr mi to vysvětlil a nebo mi k tomu napsal svůj názor. Profesor Dr. Flegr je světově uznávaný odborník a vede několik vědeckých projektů. Pokusní králíci je jeho podpůrný projekt. Pokusní králíci je databáze dobrovolníků, na které se obrací s různými anketami, aby mohl pro výzkumy své i kolegů nashromáždit statistická data. Když najdu v poště mail, který začíná slovy „Milí pokusní králíci“ je to signál, že Dr. Flegr shání pro svůj výzkum nějaká empirická data a nastal čas, kdy mě věda potřebuje. I já jsem Pokusný králík. Kniha popisuje humorným způsobem práci, perličky, zajímavosti a výsledky práce této laické podpůrné komunity vědeckých výzkumů. Když si najdete Pokusné králiky na netu, je tam formulář, můžete se přidat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA