FOTO: Pixabay
Zamyšlení nad časem
29. 5. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
30.5.2021 07:52
Pane Zelenko, jsem dílem svojí minulosti, stejně jako moje "teď" je dílem pro moji budoucnost. Respekt je důležitá deviza, škoda, že dnes už není v "módě" a mnozí ani nevědí co to je, viz včerejší O.D.
Jan Zelenka
29.5.2021 22:12
Paní Caklová, i tak je pochopitelně možné vnímat život. Ale musíme si uvědomit, že to, čím jsme dnes, je dílem naší minulosti. A pokud člověk ještě nechce rezignovat na život a další vývoj, musí se nutně do budoucnosti dívat a připravit se na ní. Ale respektuji váš pohled.
Jitka Caklová
29.5.2021 21:47
Než jsem zakončila zamyšlení, Jana 19:05 mě předešla :-) Pro mě je také jediným měřítkem času přítomnost a ta je stále. Už se nezamýšlím nad tím, co bylo a už vůbec ne nad tím, co bude. Pro mě je jen teď.
Jan Zelenka
29.5.2021 21:43
Kolikrát se člověk dostává do situace, kdy by si přál zastavit čas a vychutnat si tu kterou chvíli. Protože však čas zastavit nemůžeme, můžeme si alespoň řádně užít jeho hodnotu. To je jen na nás. Jak píše Soňa, žijeme pořád jeho první kapitolu. Všem diskutujícím dík za zastavení a komentáře.
Soňa Prachfeldová
29.5.2021 21:25
Zajímavá úvaha. Čas by se mohl vysvětlovat mnoha zpusoby, ale to přenechám velmi ráda vědcům, neboť taková fyzika nebyla nikdy mojí silnou stránkou. Čas řídí celý náš život,ať chceme, či nikoliv. Čas rychle a neustále ubíhá do minulosti a také do budoucnosti. A ta budoucnost je neznámá, stejně jí neutečeme. Smrt je jen Začátek . Ale až té druhé kapitoly - Wiliam Shakespeare . Čtěme si v pohodě kapitolu první , pozvolna , nikam nepospíchejme
Jana Šenbergerová
29.5.2021 19:05
Hezké zamyšlení. Pokud jde o čas, líbí se mi myšlenka, že "jediným měřítkem času je přítomný okamžik". Na základě toho se snažím žít teď a tady. Nesmutním pro to, co už bylo, a počítám se vším, co bude, ať to bude cokoliv.
Václav Soukup
29.5.2021 14:06
Jsem moc rád, že v mém věku se o čas příliš nezajímám. Nechávám ho plynout v poklidu dál,
už není mým pánem a já jeho " štvancem " ! Je dobře, že nevíme, kdy náš vyměřený čas skončí ! Jen více takových filosofických úvah !
Jan Zelenka
29.5.2021 12:37
Pane Vrba, díky za komentář. Dialogů Wericha s Horníčkem je na webu celá řada. Moc se mi líbí jejich dialog "račte si (p)řát?
Všem ostatním též díky.
Martin Vrba
29.5.2021 11:04
Pane Zelenka, moc krásné zamyšlení nad časem. To si přečíst, to není vůbec žádná ztráta času, poděkování posílám i za svou ženu. Horníček s Werichem měli také jednu krásnou scénku, kde se zamýšleli nad časem. Nemohu to nyní najít, ale když mi dáte více času, tak bych to možná na YouTube našel. :) A tam například říkají, že čas si lidé vymysleli, aby věděli od kdy do kdy a kolik za to, pak se také zamýšlejí nad tím, kdy je vlastně středověk, když se doba sune dopředu, tak s tím musí posunovat za sebou také ten středověk, aby byl pořád ve středu času – věků, atd. Třeba se to někomu podaří najít dříve.
Vladislava Dejmková
29.5.2021 10:44
Kupodivu se nad časem nejvíc zamýšlím při pohledu na svá vnoučata. Zdá se mi to nedávno, co se narodila a nosila plenky. A teď už drandí na kolech a mají spoustu vlastních názorů. Na nich je vidět, jak čas zběsile letí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA