FOTO: Ingimage
Mladší, starší. To jsou často používaná, avšak škodlivá slova. Porovnávání podle věku je nesmyslné
28. 5. 2021
Ona je mladší, tak si to může dovolit. Až budeš starší, tak to pochopíš. Je mladší, proto jí to sluší. Věty, v nichž používáme slovo mladší či starší, říkáme automaticky a neuvědomujeme si, že jsou často nesmyslné. Porovnávání podle věku je totiž zbytečné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
31.5.2021 20:38
Takže ještě jednou: Mně před padesáti lety doktoři žádné neduhy nezrekapitulovali, bylo mi 22let a život jsem měla teprve před sebou. Ve čtyřiceti, pro nával práce a starostí, jsem ani nevěděla, že žiji. Od čtyřiceti do padesáti jsem se rovnala a co jsem nezvládla sama, to mi během deseti let srovnali chirurgicky v celé řadě operací a v šedesáti, po celkové rekonstrukci, jsem začala konečně žít. Jiný se té šedesátky ani nedožije a těm "kachnám házet" už nemá šanci. Každý to má nějak a já jsem ráda, že stále mohu těm "kachnám házet". Jestli je pro vás výraz, "věk je jenom číslo", kousavou a zraňující řečí, vyjadřující pohrdání, tak pro mě tedy není.
Jiří Dostal
31.5.2021 18:26
Takže ještě jednou: když mi před padesáti lety doktoři zrekapitulovali od dětství nastřádané neduhy, taky jsem slyšel sarkastické resumé, že věk je jenom číslo... Čili téma, jako když se kachnám hází...
Jitka Caklová
31.5.2021 16:54
Já tedy nevím, jak to máte vy ostatní, ale já když se podívám do kteréhokoliv svého osobního dokladu, tak v kolonce "Datum narození" jsou čísla a ta vypovídají pouze o mém věku a o ničem jiném. Takže můj věk je jen číslo, zatím tedy dvojciferné, nebo dvouciferné?. Já nevím, třeba to máte někdo z vás jinak a já absolutně nemám nic proti.
Jitka Caklová
31.5.2021 15:33
".... kvoč, aby kvočna nekvokala, když nemá proč." A jestli vám to ještě nedošlo, tak já opravdu nemám potřebu s vámi kvokat :-)
Jitka Caklová
31.5.2021 15:06
12:35: "Pro slepičí kvoč", co jiného byste ode mě chtěla slyšet, snad ne důkazy, nebo nějaké vědecké poznatky.. Vždyť dobře víte, že na vaše znalosti nemám :-) :-) :-)
Jiří Dostal
31.5.2021 13:39
Podle obsahu diskuse bych se přiklonil k šibalství, že věk je jen číslo, ještě chybí pan
O.Č., aby hrozil žalobou... :-) :-) :-)
Jitka Caklová
31.5.2021 08:20
Každý má svoji cestu a pro mě je věk jen číslo. Rodiče mě naučili pracovat, postavila jsem si domek, abych měla kde bydlet, vychovala jsem dvě děti, díky kterým jsem šťastná babička s přiměřeným důchodem, s kterým jsem spokojená, mám ráda svůj domov i sebe, ............ Zkrátka není nic, z čeho bych měla mít handicap, česky řečeno, pocit méněcennosti, ale netvrdím, že bych na sobě neměla, z vlastní iniciativy, co vylepšit. Stále se něco děje. Jen jsou zkrátka lidé, kteří sami "zamrzli" ve dvanácti letech, jen tom nevědí a stéle se mi snaží podsouvat něco, co je jen jejich osobní záležitost. Takže klídek, "U mě dobrý."
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA