Sousedské vztahy se změnily. Jsou méně vřelé, ale to neznamená, že vždy špatné
FOTO: Ingimage

Sousedské vztahy se změnily. Jsou méně vřelé, ale to neznamená, že vždy špatné

25. 5. 2021

Půjčovali si věci. Společně popíjeli. Hlídali si vzájemně děti. V některých domech dříve bývali sousedé tak trochu velká rodina. Nyní jsou vztahy mezi lidmi obývajícími stejné domy či ulice ve srovnání s minulostí spíše vlažné. Někomu to vyhovuje, někomu ne.

bydlení přátelství psychika
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Mirka Nová
My máme velkou zahradu, a tak si pěstujeme vlastní zeleninu ve skleníku, ale také na několika záhonech. Pořídili jsme si na internetových stránkách https://www.growerstore.cz/ pergolu a vyvýšené truhlíky, ve kterých pěstujeme čerstvé bylinky. Snažíme se stravovat zdravě, a tak si kupujeme i maso a vejce u farmáře, u kterého víme jak se o zvířata stará.
Monika Monca
Ja si nemuzu pomoct, ale razim heslo, kazdy at se stara o sve. Nikdy v zivote jsem s cizimi lidmi nemela jedinou dobrou zkusenost, aspon ne, co se tyka sousedu. No a ti soucasni? Banda duchodcu, kteri meli pred vice nez 40 lety problem s moji babickou, tak to davaji sezrat me, ktera ted bydlim v tomtez byte a kdy mi jedna malem prizabila dceru kvetinacem ktery po ni hodila ze schodiste a jeste lze po sousedech, ze ja jsem ji nejak ublizila. Maximalne tim, ze jsem na ni zavolala policii, ale to me nezajima. Jsou tu i slusni sousedi, ale ti si proti zdejsi mafii netroufaji vystoupit. Takze tolik k sousedskym vztahum...lidi jsou zlo, proto se jim zasadne vyhybam a tito me nezajimaji, pokud nektery z nich bude lezet na chodniku, prekrocim a pujdu dal. Smutne, ale jak kdo zaseje, tak sklizi...
Jiřina Jindrová
Dobří sousedé jsou k nezaplacení.
Marie Ženatová
Sousedy* mám všechny velmi dobré a hodně si navzájem všichni pomáháme. Proto jsme si skutečně těmi nejbližšími přáteli.
Martin Vrba
Sousedské vztahy se musí pěstovat. Když se dozvíme například tady z Íčka, že plevel Pěťour maloúborný, s kterým každý bojuje, má ale nedoceněné skvělé léčivé účinky, tak si máme zjistit, že se rozmnožuje převážně semeny, ale že i jeho vytržená nebo polehlá lodyha za vlhka také úspěšně zakoření a že po každém zkypření půdy se dostanou na povrch další semena. A že již za tři týdny po vyklíčení může za příznivých okolností rostlina vykvést, tak už nemáme na nic čekat a na sousedovu zahrádku máme neprodleně za bezměsíčné noci nadělit tato semena, aby si i on také doplnil vitamín C, případně vyléčil lupenku, či jiné neduhy. Taková starost nám bude určitě brzy zase opětována. Musíme si pomáhat – v tom je totiž základ všech sousedských vztahů.:)
Jitka Caklová
Naučila jsem se brát dění kolem sebe s nadhledem. Ve své mysli si i zdánlivé maličkosti obracím v humor, protože vím, že sama nejsem dokonalá. Nejvíc se mi líbí, jak většina lidí přesně ví, co dělá špatně ten druhý :-)
Lenka Kočandrlová
Se sousedy vycházíme dobře,slušně,snažíme se domluvit,např. jsme si udělali společně plot. Všichni starousedlíci se znají,ale někteří noví,co se sem přikoupili,tak ti sotva pozdraví a dělají,že jsou více nóbl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%