FOTO: Elena Valeriánová
Místo, kam se ráda vracím - LES
23. 5. 2021Dovolte mi, abych vás pozvala zcela netradičně do lesa. Do lesa tajemného, do lesa pro někoho i nebezpečného či hrůzostrašného. Ač je to k nevíře, jsou lidé, kteří do lesa neradi, děsí je zvěř, brouci a všelijaká lesní havěť.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
23.5.2021 23:32
Mám svůj les v bývalém bydlišti. Nazvali jsme ho se synem : "Pohádkový". To proto, že v něm každý rok roste mezi břízami spousta muchomůrek. Je jako namalovaný v pohádkách.
Marie Novotná
23.5.2021 22:05
Moje lesy v těsné blízkosti mizí. Těší mne, že všechny holiny jsou po většinou osazeny smíšenými stromy. Možná víc borovic. Ten Tvůj je krásně zelený a plný života. A to je moc dobře. Děkuji za nádherné fotky.
Marie Měchurová
23.5.2021 20:31
Taky se do lesa ráda vracím. Bohužel i ten náš už není takový jakým býval. Kůrovec a následná těžba mu dáváji zabrat. Elenou obdivuji Vaše fotky fauny a flóry.
Věra Ježková
23.5.2021 20:17
Taky bych se ráda vracela. Leč les je pro mne téměř nedostupný. Elenko, díky za procházku.
Martina Růžičková
23.5.2021 20:16
Přeji tomu vašemu lesu hodně sil. Je smutné, co kůrovec a následná těžba s lesy provedly. Fotky jsou krásné!!! :-)
Blanka Macháčková
23.5.2021 19:06
Chtěla jsem za tak hezký článek dát pět hvězdiček, ale špatně jsem se dotkla obrazovky. Velmi se omlouvám. Les ráno moc miluji.
Jaroslava Handlová
23.5.2021 19:00
Lesy jsou také moji velkou láskou a mám štěstí, že jsem jimi obklopena v lehce dostupné vzdálenosti. Elen, u Tebe však musím pochválit krásné ostré záběry nejen krajiny, ale především těch pohyblivých a mrštných stvoření, které jsou pravou ozdobou lesů. Díky za milou procházku, precizně vypracovanou do všech detailů.
Zuzana Pivcová
23.5.2021 18:44
Krásné, hlavně to citlivé vylíčení atmosféry a všimnutí si každého zvířecího či ptačího jedince.
Elena Valeriánová
23.5.2021 16:52
Chci se s vámi podělit o dnešní poznatek. V lesní oplocence jsem si ráno všimla, že tam rostou mladé listnaté stromky, které mi připadaly jako kaštany. A skutečně jsou tam vysazeny kaštany koňské neboli jírovec maďal. Připadlo mi to zvláštní sadit do lesa kaštan, ale prý jsou plody dobré pro zvěř. Mám z toho radost a chtěla jsem se s vámi i tento poznatek podělit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA