Tchánové jsou hodní, tchyně semetriky. Proč tomuto mýtu podléhá tolik lidí?
Ilustrační foto: ingimage.com

Tchánové jsou hodní, tchyně semetriky. Proč tomuto mýtu podléhá tolik lidí?

20. 5. 2021

Na téma protivných tchyní najdeme stovky vtipů, článků, kdekdo má s tímto tématem zkušenost. Tchánové tolik kritiky a pozornosti nevyvolávají. Mnohdy ale i oni dovedou pořádně zkomplikovat život. Zlá tchyně a hodný tchán je klišé.

rodina
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
Paní Měchurová, píšete: „Hodný člověk nemůže být zlým zetěm, zlou snachou, zlým tchánem ani zlou tchýní.“ Myslím, že se hodně mýlíte, právě to nejhorší „ZLO“ ve skutečnosti páchají ty tak zvané „HODNÉ TCHYNĚ“. Tu zlou můžete i srazit ze chodů a budou vám uznány polehčující okolnosti z důvodu náhlé nepříčetnosti (nadsázka), ale co si počít s hodnou a starostlivou tchyní, která vám přijde v průběhu manželského milování za noc ze strachu o vaše zdraví, třikrát přivřít ventilačku, protože se prý ochladilo. Nebo znovu vydrhne nádobí po manželce, že to Jituš asi přehlédla a pak by celá rodina onemocněla pro ty bacily, které tam zůstaly. Nebo – to není vtip, ale kamarád řekl, že na skleněné dveře jim zaklepala hodná tchyně, že to nemají s milováním přehánět, protože je Věra ještě slabá po chřipce. :)
Jana Šenbergerová
Já jsem své tchyni, manželově nevlastní matce, do oka nepadla. Naštěstí jsme nebydleli spolu ani moc blízko, takže až dnes oceňuji, že nám do života nemluvila. Snažila jsem se, ale marně. Až na smrtelné posteli, kdy ji držela za ruku naše dcera, jí to možná došlo. Pozdě. Nezlobím se na ni, kdoví, jakým životem prošla a s jakými zkušenostmi musela žít. Jejím odchodem se nám určitě oběma ulevilo.
Marie Měchurová
Hodný člověk nemůže být zlým zetěm, zlou snachou, zlým tchánem ani zlou tchýní. Měli jsme v životě štěstí, je nás dvanáct a všichni se máme moc rádi. Jsem dvojnásobná tchýně a zeťové mě "nosí na rukou". Že by to bylo tím, že jim hlídám děti? Prostě jsme si padli do oka. Podnikáme společné výlety, jezdíme na společné dovolené. Je to moc prima !!
Martin Vrba
Já mám odpozorováno, že odchodem dítěte z rodiny do manželství si otec - tchán oddychne, že mu ubude starost a matka – tchyně zaplesá, že dostala nový „život“ (podle počítačových stříleček), a může konečně správně předvést jak má vypadat vzorová rodina a začíná se jí nejlépe u snachy – tu je potřeba změnit úplně od základu. :) (Chudák Ludánek)
Antonín Nebuželský
Není nad to, bydlet aspoň sto kilometrů daleko.
Magda Škodová
Něco podobného jako v prvním příběhu jsem také zažila. Tchyně zemřela v padesáti a tchán se rozhodl, že když mu odešel terč jeho urážek, tak si najde nový... Bohužel jsme s ním bydleli asi rok ve společné domácnosti, ale jakmile se našel volný miniaturní byt, tak jsme prchli. Potom jsme pravidelně jeho bo**el chodili uklízet, prát, pracovat na zahradě. Myslím, že jsem toho měla už dost - dvě malé děti, chodila jsem do práce, manžel byl řidič, takže pořád někde na cestách. Potom se oženil švagr a nastalo další kolo cirkusu pro moji švagrovou. Ovšem do doby, kdy ji obvinil, že mu krade peníze, šperky po tchyni, dokonce i jídlo ze spíže... Nakonec v tom hnojišti dožil sám, už i jeho děti se mu vyhýbaly. Tchyně byla anděl!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%