Moje malá pěstitelská radost
Foto: autorka

Moje malá pěstitelská radost

21. 5. 2021

Na ošklivém pozemku před naším domem jsem si začala dělat trochu zkrášlování, aby přece jenom ten vchod do domu tolik nestrašil. No, a také proto, že mě popadla touha něco sázet a možná i sklízet.

Do země, která zde vůbec není, se prý nic sázet nesmí (viz mé  loňské brambory), a tak jsem vše musela vsadit do nádob. Mám tady tedy pár muškátů, které sice ještě nekvetou, ale až rozkvetou, bude to vypadat trochu lépe, a macešky a afrikány..

Konzumovatelná je jenom pažitka a doufám, že budu sklízet i hrášek. Došly květináče, a tak je část hrášku zasazená v tašce na tříděný odpad. Před tím ale roste ošklivá, přerostlá tráva, kterou nám nikdo neposekal a já ji rukama určitě nevytrhám

Na zdi jsou ještě zachycené¨různé rostlinky, které neznám a které se zoufale snaží k tomu okrášlení přispět. Jsou velmi skromné. Stačí jim pár zrnek zeminy zapadlé ve zdi mezi kameny a ony dokážou toho mála využít, aby mohly žít.

Posílám všechny obrázky, kde je to moje pěstitelské snažení zachycené. Asi se zasmějete, ale moc k smíchu to není. Ale k pláči také ne, a tak vás nechám nahlédnouti.

PS. Někdo nám dnes trávu posekal, a tak vypadá ta moje zahrádka trochu lépe, viz.poslední obrázek.

Můj příběh zahrada
Hodnocení:
(4.9 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
No, vidíš, Hani, jak se Tvá zahrádka rozrůstá! Nevzdávej to.
Naděžda Špásová
Hanko, držím palce, ať ti to tentokrát vyjde. :-)
Daniela Řeřichová
To je velmi chvályhodná činnost, držím dál palce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%