Dezinformací na českém internetu přibývá. Věří jim především lidé starší, z menších měst a s nižšími příjmy
FOTO: Ingimage

Dezinformací na českém internetu přibývá. Věří jim především lidé starší, z menších měst a s nižšími příjmy

17. 5. 2021

Počet lidí, kteří se již setkali s dezinformacemi a fake news, stále roste. S obsahem, který považovali za fake news nebo za dezinformaci, se již někdy setkalo 66 % české internetové veřejnosti, tedy o 11 procent více, než ukázal výzkum v roce 2019.

dezinformace internet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.3 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Někdy si pročítám názory čtenářů i60.cz a nevím jestli náhodou omylem nečtu sputnik, nebo pravý prostor. Často mě to od čtení i60 na delší dobu odradí a nutně mi přichází na mysl, že tvrzení, že senioři jsou nejčastější oběti dezinformací, bude zřejmě pravdivé.
Martin Vrba
Paní Skopanová, píšete: „Teprve po Listopadu 89 se k nám dostaly informace z více zdrojů a my se za pochodu učili oddělit zrno od plev.“ konec citace.“ Tak to rozhodně nebylo, tak dlouho jsme „na suchu nebyli“, mnoho lidí tady umělo německy - u nás doma se pravidelně poslouchala Deutsche Welle - táta všem rovnou přímo tlumočil. A ti, co neuměli, tak pro ně vysílaly zahraniční stanice v češtině a slovenštině několik hodin denně, každý uměl na stupnici najít, kde je Svobodná Evropa (silně rušena) a Hlas Ameriky a BBC a s dobrou mnoha prvkovou anténou a zesilovačem šlo dokonce až v Praze přijímat západoněmecké televizní stanice a v Bratislavě a v okolí šla chytat Vídeň na technické úrovni jako ČT1 a ČT2.
Olga Škopánová
Pane Kozelský schopnost porozumět informacím tady nebyla ani před 32 lety protože každou informaci musela schválit strana a vláda. Teprve po Listopadu 89 se k nám dostaly informace z více zdrojů a my se za pochodu učili oddělit zrno od plev. S nástupem Internetu se dezinformace dostaly na ještě vyšší level. Vždy bychom ale měli používat zdravý rozum, své znalosti a životní zkušenosti. A pak myslím se dokážeme všem těm hoaxům a fake news ubránit.
Josef Mašek
v registraci místo PŘÍJMENÍ máte uvedeno PŘÍJMĚNÍ což je gramaticky špatný termín a nedotazujete se v Portále pro seniory na jejich věk....už tyto indicie mě 71letého seniora mi napovídají, že váš portál může být kromě jiného i DEZINFORMAČNÍ
Pavel Kozelský
Dezinformace? Vždyť na to mají vlády zřízené celé agentury a šíření pitomostí a polopravd je nástrojem k ovládání davu používaným od starověku. V moderní době ještě účinněji za pomocí Internetu a jeho sociálních sítí. Jde o účinný nástroj silového ovládání státu. Bohužel naši troubové ukazují, že se nenaučili základy a chtějí používat moderní nástroj bez znalosti základních principů, což se poté v diskuzích toho co vypustí mezi lid ukazuje v celé dvě nahotě. Celkově lze říci, že úroveň vzdělanosti a schopnosti posuzovat a vyhodnocovat tj. Pracovat z informacemi za posledních 32 let notně upadla, k penězům a moci se dostali hlupáci používající získanou moc hloupě vůči nám ostatním ať ji ž chytrým, moudrým, nebo rozumným.
Antonín Nebuželský
Chtěl jsem taky něco, ale vše už bylo řečeno :-))
Olga Škopánová
Paní Kosťunová dle mého názoru limity fyzické (schopnost vykonávat práci) a limity mentální (schopnost porozumět informaci ) nelze od sebe oddělovat. Vám ovšem nevadí diskriminace na základě limitů fyzických (vyhazov z práce) ale na základě limitů mentálních ano (viz zmíněný průzkum). Můj názor je ten, že výše těchto limitů je vysoce individuální a že pro hodnocení osoby by nikdy neměl být kritériem věk ale vždy odvedená práce a schopnost orientovat se v problému.
Olga Škopánová
Já myslím, že situace zase není tak katastrofální, abychom nedopadli jako v USA, kde je zakázáno říkat, že žena je fyzicky slabší než muž.
Soňa Prachfeldová
Tuto nesnášenlivost, až nenávist k seniorům vytvářejí média jednoznačně. Stýkám se i s mladými lidmi a nesetkala jsem se nikde s drzostí, nebo jiným ošklivým chováním. Ať je to , kde je to. Kdo pak vytváří to štvavé prostředí , dá se říci ve všech směrech .
Olga Škopánová
Paní Kosťunová když jsem se před časem pozastavovala nad diskriminací seniorů v práci napsala jste mi, že to je vlastně v pořádku protože všichni máme své limity. Čili i v přijímání informací máme své limity.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%