FOTO: Ingimage
Nemám žádné kamarádky. Proč to lidé nechápou a připadám jim divná?
17. 5. 2021
Jsou ženy, které mají spoustu kamarádek. Některé mají jen jednu přítelkyni, které se říká ‚ta nejlepší‘. Některé si však za celý život žádnou kamarádku nenašly. Když na toto téma začnou mluvit, jejich okolí říká: ‚to je divné, člověk přece přátele musí mít.´
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
18.5.2021 08:43
Kamarádku mám spoustu let, začaly jsme spolu kamarádit v zaměstnání a kamarádkou je už dlouhých 35 let. Hodně spolu jezdíme na výlety, nebo chodíme na menší výšlapy.
Hana Rypáčková
18.5.2021 08:36
Mám štěstí, že jsem se vrátila do místa, kde jsem od 5 let vyrůstala. Potřebuji k životu lidi, jako vzduch a vodu. Přátele mám spolužáky, spolupracovníky , sousedy. Mám se s kým pobavit. Kamarádky mám dvě z dětství a mládí, a novou po smrti manžela, se kterou procházíme covidem a pomáháme si. Mám jednoho kamaráda, kterému věřím a také jsme si oporou. Přátel na Íčku si velmi vážím.
Jana Hošková
18.5.2021 08:21
Tak zřejmě jsem nějaká výjimka. Psychologové tvrdí, že nejlepší přátelství jsou ta z dětských let, tedy ta, která přetrvají. Víme o sobě všechno a co se neodpustí příteli novému, zcela jistě se odpustí tomu starému - letitému...ten si může leccos dovolit, protože nás dokonale zná - to jsem se dočetla nedávno a mohu to naprosto potvrdit. Něco na tom bude. Mám to velké štěstí, že mám přítelkyni z dětství, se kterou se známe už 56 let. A tři další k tomu, se kterými se stýkám i telefonuji už 46 let... Osudy nás třeba na čas rozdělily, každá jsme žily jinde, ale kupodivu po čase zase spojily. V práci jsem měla kolem sebe samé mladé lidi až do penze. Byli to lidé v podstatě ve věku mých dětí, takže o kamarádství nemohlo být řeči, ale přesto o sobě dodnes s některými víme a občas si zavoláme, nebo napíšeme. Je krásné nebourat stará přátelství, neboť jak pravil nějaký klasik: Přítel je ten, kdo o vás všechno ví a přesto vás má pořád rád..:-))
Marie Faldynová
18.5.2021 07:36
Dnešní doba vede k tomu, abychom nikoho nepotřebovali - ale není to škoda? Jsem člověk, který se bez druhých neobejde a jsem ráda, když si s někým rozumím. Ale znám i ty, které vztahy s druhými unavují.
Eva Kopecká
17.5.2021 22:26
Lepší žádná kamarádka, než někdo, kdo nás umí jen využít. Kdo nás za prvním rohem pomluví. Kdo nás nebere takové, jací jsme. Kdo nezištně nenabídne pomoc, když potřebujeme. Kamarádka je ta, která se nás nesnaží předělávat. Kdo s námi jedná na rovinu. Kdo nás chápe, i když s námi nesouhlasí. Kvalita člověka se neměří množstvím kamarádů. A je pravda, že čím jsme mladší, tím vztahy navazujeme snáze. Jakékoli vztahy.
Soňa Prachfeldová
17.5.2021 19:41
Kamarádství je výborná věc, pokud oboustranně vychází. Podle mého je takové kámošství možné a stopro funguje,, pokud ti dotyční mají mnoho společného a i dlouho ,se znají. Obě strany ví o čem je řeč a v čem si mohou pomoci. J e to o dlouholetých vztazích, o vzájemné naprosté důvěře, pak to funguje. A nejlépe jen o dvou spřízněných duších. Vlastní zkušenost.
Antonín Nebuželský
17.5.2021 19:11
Jak já to vidím, když nějaká žena vyčuhuje", je potenciálním nebezpečím, třeba to vidím špatně, ale co tak vím, něco na tom je.
Marcela Kapounová
17.5.2021 18:46
Na netové kamarádství nevěřím. Dvě zkušenosti stačily. A kamarádku mám jednu už 39 let.
Jitka Caklová
17.5.2021 17:26
Mými dvěma nejlepšími kamarády a to na celý život, jsou, moje tělo a moje práce. Když se jim věnuji, jsou věrní, nikdy nezradí, neutečou za lepším..., a jak chválu nemám ráda, lépe řečeno, neumím ji přijímat, tak tyhle dva kamarády chválím kudy chodím ♥
Margita Melegova
17.5.2021 16:57
Mam uz 11 rok netovou kamaradku, navstivit nas nemuze ma alergii na kocky i radu jinych. Dlouho prestavovali dum, kdyz se uz zabydleli prisla corona a zase jsme nejeli na navstevu, prozatim nejsou ockovani a v lete bude mit u sebe vnucku, snad to vyjde na podzim. Nemam pocit ze bych nejakou dalsi potrebovala, mam dost velkou rodinu a kdyz si se vsemi povykladam tak mam odmluvene na dalsi tyden.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA