Foto: autorka
Co ta lípa komu udělala? Aneb měla jsem kliku
19. 5. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
20.4.2022 00:52
Mně je smutno z každého poraženého stromu, proto nemám ráda dřevorubce, i když vím, že se dřevo potřebuje. U nás v Zámecké zahradě probíhá víceleté obnovování stromů, některé jsou už staré možná i 250 let, kdy byla zahrada zakládána. Jsou už ztrouchnivělé, vyhlodané, ale stejně je mi jich líto. Vysazují se za ně nové stromy, ale ty už budou těšit budoucí generace.
Soňa Prachfeldová
20.5.2021 07:24
Jsme tu proto abychom žili a proto jsou tu i naši andělé, kteří mají asi s námi hodně práce někdy. Škoda každého lidského života i zdravých stromů. Danko tohle už budeš mít pořád v hlavě, vždy když půjdeš pro svůj časopis.
Martin Vrba
19.5.2021 20:21
Tak nevím, co si mám o tom myslet? Proč nikoho nezajímá, proč se tak stalo, proč řidič na rovném úseku vyjel na chodník? A jak dopadl – přežil ten náraz? Třeba si ten řidič vůbec nezaslouží to pojmenování „šílenec“. Třeba se mu udělalo špatně, určitě by si nejdříve zasloužil soucit a my měli tedy upnout myšlenky nejdříve k němu. A tak se ptám, zda jeho anděl strážný uchránil před fatálním následkem třeba infarktu nebo mozkové mrtvice, nebo před nějakým vážnějším úrazem z toho nárazu? Stromům jeden neubude, ale na lidech záleží, a nejen na těch černých, ale na všech. Podle vyprávění bylo slyšet sanitku (hasiče), tak to nějaký následek asi mělo. Zde na Íčku je většina lidí ve vyšším věku a tak ti určitě vědí, jak je obtížné „doklepat“ do důchodu ten potřebný počet let, kdy se už různé nemoci hlásí a že něco jiného je to odsedět někde v kanceláři a něco jiného je to odpracovat za volantem dodávky (autobusu, trolejbusu, tramvaje, lokomotivy) a vykládat a nakládat denně metráky zboží. Tak pane řidiči, držím vám palce, ať dobře všechno skončí, ať jste mladý nebo starý – za všechny dobré lidi – anděly a tak trochu i za stromy - Vrba. :)
Libuše Křapová
19.5.2021 20:03
Danko, tak ať se tě to štěstí drží i nadále :-) Ale také jsem si všimla u některých polen z kmenů tmavých středů. Nebyly stromy nemocné?
Jitka Hašková
19.5.2021 19:58
Dano, měla jsi štěstí, anděl strážný tě ochránil. Je mi líto nejen té mladé lipky, ale i všech ostatních stromů, které tam u vás pokáceli.
Jana Šenbergerová
19.5.2021 19:25
Važme si stromů i andělů strážných. Bezplatně pracují v náš prospěch.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA