Foto: Soňa Prachfeldová
Bořeň - tajuplný mystický vrch
13. 5. 2021Skalnatý, znělcový vrch, vysoký 539 metrů v Českém středohoří, nedaleko města Bíliny. To je Bořeň. Jeho tvar je zcela unikátní, z každého úhlu pohledu připomíná jednou lva, podruhé mamuta, potřetí hlavu obra.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
16.5.2021 10:58
Paní Lenko, ale říká se, že občas se tam najdou nějaké mince, tak kdož ví :-)
Lenka Kočandrlová
16.5.2021 10:56
V roce 1975 jsem na Bořeň vylezla se spolužákem a jeho kamarádem,byla jsem na škole v Duchcově,oni pak lezli s lany na ty vrcholy,já jen tak co se dalo vylézt.Pamatuji se,že tam byly nějaké vrcholové knížky. Pro mne to byl zážitek,protože v naší rodině se tradovalo,že pradědeček s dědečkem tam vylezli, tak někdy okolo roku 1900 a uschovali tam někde kovovou krabici s nějakými mincemi a drobnými předměty na památku.Nikdo z nich tam ale již nikdy nebyl,plánek asi neudělali,a tak to tam někde možná dosud je.....
Dana Kolářová
14.5.2021 20:40
Soni, Bořeň je skutečně strmý, tajemný a krásný, ovšem vysoký, velmi vysoký. Výhled nikdy neuvidím, ale pověsti jsou zajímavé a fotky moc hezké.
Anna Čípová
14.5.2021 19:59
Soni, díky za poučení i pokoukání. Do Českého středohoří bych se chtěla ještě jednou dostat. Moc zajímavý kraj.
Eliška Murasová
14.5.2021 10:57
Soni, tajemný, pověstmi opředený kopec. Děkuju za přiblížení, tam se asi nepodívám, přes 500km od nás...
Jan Zelenka
13.5.2021 22:13
Kolikrát jsme se tam se ženou chystali. Teď už je pozdě. Tak si mi kopec přiblížila alespoň takto. Díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA